Četvrtfinale Kutije Šibica

Ketina ekipa poražena, iznenadila Feroterm-Čamber gradnja

Na ovoj Kutiji za Biberon igraju Marin Sesar, Josip Božinović, Slobodan Rajčević, Josip Bošković, Josip Suton. Dres ekipe Krešimir Keta Bandić nosili su Zeko, Đukić, Pehar, Kalajdžić, Josip Sesar, Romano Vlaho, Luka Suton.
Sport / Ostali sportovi | 27. 12. 2023. u 00:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na dan Božića tradicionalno, turnir Kutija Šibica nudi nekako najviše uzbuđenja, jer su na rasporedu mečevi četvrtfinala. Za nas najviše pažnje privukao je treći meč večeri, u kojem su se sastali Biberon Koestlin - Krešimir Keta Bandić.  Ekipe koje su osvajale ovaj turnir posljednje dvije godine.

Dvoboj je bio posebno zanimljiv s obzirom na to da je ukupno gledajući na terenu bilo jako puno igrača s ovih prostora, u dresu jedne odnosno druge ekipe. Na ovoj Kutiji za Biberon igraju Marin Sesar, Josip Božinović, Slobodan Rajčević, Josip Bošković, Josip Suton. Dres ekipe Krešimir Keta Bandić nosili su Zeko, Đukić, Pehar, Kalajdžić, Josip Sesar, Romano Vlaho, Luka Suton. Jedni i drugi su do četvrtfinala stigli vrlo uvjerljivo, međutim samo jedna ekipa je mogla u polufinale.

Na kraju je Biberon slavio 2:1, iako je malo nedostajalo da dvoboj završi i drugačije. Toni Jelavić je postigao efektan gol za 1:0, onda je u 33. minuti Božinović pogodio glavom nakon loše reakcije golmana Zeke. Međutim "Ketina" ekipa se nije predavala. Propušteno je nekoliko dobrih prilika, na kraju je Romano Vlaho smanjio na 2:1. U finišu se istakao golman Biberona Pavlović.

U ostalim susretima je bilo uzbuđenja ali i iznenađenja. CB Sea Wolf Spegra i Big bang team Instalacije Jurković otvorili su seniorski program i bilo je vatreno. Toni Kirevski je bio dvostruki strijelac, Antonio Blažević je dodao jedan gol za slavlje ekipe CB Sea Wolf Spegra 3:0. Veliko iznenađenje napravila je ekipa PP-Domograd koja je eliminirala Polikliniku Milojević 5:2.

Utakmicu je obilježio sjajan gol Josipa Šoljića s otprilike 15 metara iz slobodnjaka. U tom trenutku je ekipa PP-Domograd stigla do dva gola prednosti 3:1. U završnici je možda Poliklinika doživjela uvjerljiv poraz, s tim da je u samom finišu došlo do gužve na parketu žestoko su se sukobili igrači na parketu, crvene kartone zaslužili Matijašević kod pobjednika i Tihomir Novak kod poraženih. Morali su reagirati ljudi iz osiguranja.

Nakon Poliklinike Milojević, eliminiran je drugi nositelj Kerschoffset Kamgrad. Sjajan uspjeh napravio je Feroterm-Čamber gradnja prolaskom protiv favorita KK-a u šokantnom izvođenju sedmeraca. S jedne strane smo imali nekolicinu reprezentativaca Slovenije, s druge opet igrače s ovih prostora, Dejana Rašića, Ivana i Antu Matana, Gašpara, Darka Ivankovića.

U regularnom tijeku bilo je 1:1, kod raspucavanja Zvonimiru Šućuru obranio je Peček prvi sedmerac, potom je Kristijan Grbeša tukao iznad vrata, prvi je zabio Josip Govorko pa i Žiga Čeh. Treća serija nije bila presudna, Mateo Kozarić je pogodio stativu, a Rašić obranio Ivanu Gotovcu. U četvrtoj i petoj su zabili i Govorko i Čeh, u šestoj je Govorko zabio, dok je Čehu udarac obranio junak Rašić.

"Inače sam iz Hercegovine, a u Zagrebu sam studirao od 2005. do 2010. Ne postoji nešto veće od ovog, kad pogledaš s druge strane, reprezentacija Slovenije s nekoliko pojačanja i mi ih prođemo i uđemo u polufinale. Stalno putujemo na relaciji Hercegovina - Zagreb, vraćamo se doma, srijeda je radni dan pa se u četvrtak vraćamo i ostajemo za petak i finale. Da, moramo osvojiti Kutiju, bit će snage, moramo je naći. Proučavao sam suparnike koji su već raspucavali sedmerce ove godine na turniru, ali, jasno, trebalo je i sreće", rekao je Dejan Rašić povremeni reprezentativac BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close