Berrettini eliminiran

Kecmanović se probio među osam, poraz Martić

Kecmanović je prošao dalje 6:3, 6:7(5), 6:4 potvrdivši da je njegova forma u usponu, odnosno kako je njegova suradnja sa David Nalbandianom pun pogodak.
Sport / Ostali sportovi | 17. 03. 2022. u 09:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliko iznenađenje u konkurenciji tenisera je svakako prolazak Miomira Kecmanovića u četvrtfinale. Srpski teniser je ostvario jednu od svojih najvećih pobjeda u karijeri eliminiravši šestog igrača svijeta, Mattea Berrettinija u tri seta. Kecmanović je prošao dalje 6:3, 6:7(5), 6:4 potvrdivši da je njegova forma u usponu, odnosno kako je njegova suradnja sa David Nalbandianom pun pogodak.

U prvom setu igrao je zaista odlično, servis ga je služio, a ključni break je napravio u četvrtom gemu, kada je iskoristio prvu break loptu. Drugi set je odlučen nakon velike borbe u tie breaku, nakon čega je došao deseti gem trećeg. Tu je mladi Kecmanović trasirao sebi put u četvrtfinale. Pored Kecmanovića, Nadala i Kyrgiosa u četvrtfinalu ćemo gledati Rubleva, Alcaraza, Norriea, Fritza, Dimitrova.

Kod tenisačica u polufinalu su Simona Halep i Iga Swiatek. Halep je deklasirala Petru Martić za svega 53 minute. Bila je to repriza četvrtfinala ovog turnira iz 2018., ali za razliku od tog dvoboja, u kojem je Martić vodila 3:1 u trećem setu pa na kraju izgubila pet gemova zaredom, u ovom 31-godišnja Dućanka nije imala nikakvu šansu protiv 30-godišnje Rumunjke. Martić je osvojila prvi gem u meču, a onda ih izgubila devet zaredom. Tek pri rezultatu 6:1, 3:0 za Halep hrvatska tenisačica je uspjela osvojiti drugi gem i vratiti nadu u mogući preokret, ali je ona bila kratkog vijeka.

Jednako sigurna je bila i Poljakinja Swiatek koja je prepustila samo jedan gem Amerikanki Keys.

Kopirati
Drag cursor here to close