Ušao u povijest

Kasai osvojio jedan bod u Svjetskom kupu

Danas je uspio Kasai osvojiti bod u Svjetskom kupu čime je postao prvi natjecatelj u povijesti skijaških skokova s osvojenim bodom nakon 50. rođendana.
Sport / Ostali sportovi | 17. 02. 2024. u 12:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

To što je pobijedio Austrijanac Stefan Kraft jeste ali i nije glavna vijest kada su u pitanju skijaški skokovi ovog vikenda u Sapporou. Jer to je deveta pobjeda ove sezone i 39. u Svjetskom kupu u karijeri, za Krafta koji je danas slavio ispred Ryoyua Kobayashija i Andreasa Wellingera iz Njemačke. Trijumf Krafta ostao je u sjeni povratka legendarnog Noriakija Kasaija.

Još ranije je 51-godišnji japanski skijaški skakač najavio nastup u Svjetskom kupu, nakon što je na istoj skakaonici ostvario sjajan rezultat na TVh Cupu. Danas je uspio Kasai osvojiti bod u Svjetskom kupu čime je postao prvi natjecatelj u povijesti skijaških skokova s osvojenim bodom nakon 50. rođendana. Posljednji put je Kasai osvajao bodove u Svjetskom kupu 2019. godine, tada je na Planici bio 19. Noriaki Kasai je debitirao u Svjetskom kupu upravo na skakaonici u Sapporou 1988. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close