Bori se iz dana u dan

Ahonen: Ja sam liječeni alkoholičar

"Borim se da ostanem trijezan iz dana u dan. Nadam se da je ovo bio zadnji put da sam posrnuo", objasnio je Ahonen.
Sport / Ostali sportovi | 01. 02. 2022. u 08:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ostao je jedan od najvećih svih vremena. Ukupno je u karijeri ostvario 36 pobjeda, Novogodišnju turneju je osvajao velikih pet puta, dav puta Svjetski kup. Računajući Olimpijske igre, Svjetsko prvenstvo u nordijskom skijanju i svjetsko u letovima, Janne Ahonen ima 19 medalja. Ima Ahonen i još nešto. Problema s alkoholom. Što nije ništa novo u svijetu skijaških skokova, barem kada su u pitanju najbolji. Janne je samo jedan u nizu. Neki su se izvukli neki nisu. I njegova borba traje.

"Ja sam liječeni alkoholičar koji se bori iz dana u dan. Godine 2013. sam potpuno samostalno donio odluku da ću prestati piti. Shvatio sam da je sve izmaklo kontroli. Iako su me drugi malo pritiskali, odlučio sam da mi je dosta, ali u isto vrijeme nisam osjećao da mi treba ikakva pomoć u tome" ispričao je javnosti gostujući na jednoj finskoj televiziji.

Kako je priznao ovaj legendarni Finac, dugo vremena je uspijevao alkohol držati po strani, međutim nije izdržao. Stvari su se opet promijenile prošle godine.

"Prošlog proljeća dogodilo mi se da se limenka lagano otvorila. Mislio sam da se neće dogoditi ništa loše ako popijem pivo do kraja. Što je jedno pivo s prijateljima, pa čak i ako si malo pripit, nije to ništa. Mislio sam da sam zreo, mudar i da sam već naučio lekciju. I da se ništa loše ne može dogoditi. No, ubrzo sam bio u istom stanju kao prije osam godina. Ništa nije bilo drugačije.

Srećom, ovaj put je shvatio da mora potražiti pomoć.

"Shvatio sam da nema ništa loše u tome da budem malo skromniji, pa sam potražio pomoć. I od tada je dobivam. Borim se da ostanem trijezan iz dana u dan. Nadam se da je ovo bio zadnji put da sam posrnuo", objasnio je Ahonen.

Kopirati
Drag cursor here to close