'Tuzlanski pobjednik'

Karate klub ''Mostar'' se iz Tuzle vratio sa 10 medalja

Za klub su nastupili Enela Maksumić, Nejla Maksumić, Faris Bobar, Lajla Marić, Amina Rahimić, Asija Mušić, te Amar Harmandić.
Sport / Ostali sportovi | 21. 11. 2022. u 14:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Karate klub ''Mostar'' je u nedjelju nastupio na šestom karate kupu pod nazivom Tuzlanski pobjednik, priopćeno je iz mostarskog kluba.

Za klub su nastupili Enela Maksumić, Nejla Maksumić, Faris Bobar, Lajla Marić, Amina Rahimić, Asija Mušić, te Amar Harmandić.

''Naši takmičari na turniru su osvojili 5 zlatnih medalja, 4 srebrene i 1 brončanu'', naveli su iz KK ''Mostar''.

U službenoj kategoriji djevojčica do 11 godina starosti, Nejla Maksumić je osvojila zlatnu medalju, a u neslužbenoj kategoriji narančasti pojas brončanu medalju. Enela Maksumić je u zvaničnoj kategoriji za kadetkinje osvojila srebrenu medalju.

Faris Bobar je osvojio, u kategoriji žuti i narančasti pojas, za kate pojedinačno dvije zlatne medalje. Lajla Marić je u kategoriji za djevojčice do 10 godina uzela dvije zlatne medalje u neslužbenoj kategoriji.

Amina Rahimić je uzela dvije srebrene medalje u katama za djevojčice do 10 godina u neslužbenoj kategoriji. Asija Mušić, u kategoriji djevojčica sa više od 11 godina, u katama pojedinačno, osvojila je srebrnu medalju. Amar Harmandić je za uzrast od 10 godina, u natjecanju kate pojedinačno 1. nivo, osvojio srebrnu medalju.

''Na ovom natjecanju naši treneri su bili Senad Ramadanović i Amel Marić. Čestitamo našim roditeljima na podršci Hikmeti i Hari Maksumiću, Anesu Rahimiću i Saidu Bobaru'', objavili su iz Karate kluba ''Mostar''.

Kopirati
Drag cursor here to close