Nakon Rusa sredili i Španjolce

Kanađani osvojili ATP Cup

Španjolcima je ovo bilo drugo finale u tri izdanja ATP kupa, a doživjeli su još jedan poraz. Prije dvije godine su izgubili u finalu od Srbije.
Sport / Ostali sportovi | 09. 01. 2022. u 13:26 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada su kompletni mogu biti jako opasni. Prije dvije godine smo to vidjeli u Davis Cupu, sada na ovogodišnjem ATP Cupu. U polufinalu su Kanađani dobili jake Ruse, u finalu su kroz dva singla savladali Španjolsku. U finalu odigranom u Ken Rosewall Areni kanadskoj reprezentaciji vodstvo je donio Denis Shapovalov.

Shapovalov je u dva seta sredio Carena Bustu 6:4, 6:3. Iako je meč završio u dva seta, vrlo lako je mogao tri, pa čak i otići na stranu Španjolca koliko god to čudno zvučalo. U prvom gemu je Kanađanin spasio tri break lopte, u sljedećem Careno Busta dvije. Na kraju je ipak u desetom gemu Španjolac posustao. U drugom setu je Shapovalov poveo 3:1, Careno Busta je vratio break zaostatka ali je onda opet zapeo na 3:5, pa je Kanada povela 1:0.

Felix Auger-Aliassime je u prvom setu svog meča nadoknadio prvo break zaostatka, pa je nastavio misiju spašavanja break lopti. Spasio ih je ukupno osam. Na kraju je uzeo set u tie breaku 7:3. Drugi set je također bio neizvjestan, uz puno manje break prilika. Na kraju je Roberto Bautista Agut izgubio servis u osmom gemu i gem kasnije sve je bilo jasno. Felix Auger-Aliassime je trijumfom 7:6(3), 6:3, osigurao ukupnu pobjedu Kanadi.

Španjolcima je ovo bilo drugo finale u tri izdanja ATP kupa, a doživjeli su još jedan poraz. Prije dvije godine su izgubili u finalu od Srbije.

Kopirati
Drag cursor here to close