Wimbledon

Kad Serena i Andy udruže snage

Andy Murray i Serena Williams najzvučnija su imena u parovima na ovogodišnjem Wimbledonu.
Sport / Ostali sportovi | 07. 07. 2019. u 13:34 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svoj nastup na Australian Openu početkom godine Andy Murray je završio u suzama.  Bolovi u kuku su bili prejaka, razmišljao je povlačenju, operaciji.

Operaciji koja osim neizvjesnosti u tom trenutku ništa nije mogla garantirati .A onda je Andy odlučio poslušati savjete Boba Bryana jednog od najvećih tenisača u konkurenciji parova koji je isto prošao u karijeri.

I nije pogriješio.

Jer par mjeseci kasnije Andy je na terenu, za sada igra samo parove. Na Wimbledonu je za sada ostao u konkurenciji mješovitih, zajedno s Serenom Williams.

Serena ima šest pojedinačnih naslova u Wimbledonu, jedan u miksu, Murray titulu iz 2013. godine. Najzvučnija kombinacija nakon one iz 1999. godine kada su snage na terenu udružili John McEnroe i Steffi Graf. Steffi i John su te godine stigli do polufinala. Od Andyja i Serene se očekuje u najmanju ruku repriza.

Pitanje je koliko će moći Serena, jer ona igra i singl, za razliku od Andyja kojem je ostao samo miks. U prvom kolu nije bilo problema.

''Ovo je sjajno iskustvo za mene, biti na Centralnom terenu sa Serenom, nakon teške prošle godine. Uživao sam. Oduševljen sam Sereninim servisom. Nisam navikao da dobijem toliko lakih poena u miksu. Za nekoga tko je bio toliko uspješan ovdje i u čitavoj karijeri impresivna je želja za igrom u 8 sati navečer nakon meča u singlu'', istaknuo je Murray.

''Sjajno je dijeliti teren s Andyjem, osobito ovaj teren. Mislim da je bilo dobro, uživala sam. Novi smo par i još učimo, ali ozbiljno shvaćamo ovaj turnir i zato ga i igramo. Obavili smo prilično dobar posao. Dijeliti teren s Andyjem stvarno je nešto posebno. Iako sam Grand Slam prvakinja i dalje ima dosta toga što mogu naučiti'', dodala je Serena.

Kopirati
Drag cursor here to close