David Spearing

Ikona Wimbledona

''Uvijek na usluzi, neutralnost se podrazumijeva. Iako neki misle da imam dobar posao, samo dolazim i sjedim na tribini, ali ja sjednem tek kad počne meč'', reći će Spearing koji nije propustio niti jedan dan na centru od 1974. godine.
Sport / Ostali sportovi | 05. 07. 2019. u 16:35 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

On je jednostavno dio tradicije Wimbledona. Uostalom, tu je već 47 godina. Prvi na ulasku u počasnu ložu, zadužen za slavne. Kozja bradica, šešir Stetson i on, David Spearing. Uvijek na usluzi poznatima, uvijek neutralan. Nekada u društvu Đokovićevih, nekada Federerovih, Nadalovih, mnogih drugih.

''Uvijek na usluzi, neutralnost se podrazumijeva. Iako neki misle da imam dobar posao, samo dolazim i sjedim na tribini, ali ja sjednem tek kad počne meč'', reći će Spearing koji nije propustio niti jedan dan na centru od 1974. godine.

Tu je od ranih jutarnjih sati, dok ne završioni posljednji, bez obzira kada, u koliko sati. Odgledao je gomilu mečeva, finala, upoznao mnoge poznate ličnosti. Danas ima status počasnog stewarda.

''Ne planiram da prestanem. Nekoliko mlađih stewarda se šalilo sa mnom, govoreći mi da će uskoro oni uskočiti u moje cipele. Ali uvijek im kažem, ovo mjesto ću napustiti samo u horizontali, i to u kovčegu'', kroz smijeh kaže Spearing koji izuzetno dobro poznaje pratnju AndyjaMurraya, Rogera Federera, sestara Williams.

Nekada je i tada Richard bio tu. Ipak, jedna osoba je bila posebna priča za gospodina Spearinga. To je BarbraStreisand, koja je jedno vrijeme bila u vezi s Andreom Agassijem.

''Ona se pojavila 1993. godine, s obzirom na to da je tada bila u vezi s Agassijem. Barbari sam se divio i kao glumici i kao pjevačici i njen dolazak na Wimbledon je za mene bio poseban. Nekako sam potajno navijao za Agassija, kako bi Barbara što duže dolazila ovdje na turnir'', dodao je.

Posebna priča je Davidov šešir, s obzirom na godine, David ga je morao promijeniti. Prvi je negdje završio u muzeju. I dok je šešir završio u muzeju, David je morao doći u Buckinghamsku palaču. Tamo ga je kraljica nagradila priznanjem za sve ostvareno kada je u pitanju biznis i britanska zajednica u Abu Dhabiju.

Za one koji ne znaju, Spearing već godinama živi u Abu Dhabiju. A tamo je završionakon što je diplomirao na Cambridgeu te se pridružio britanskoj građevinskoj kompaniji Halcrow - koja je pomogla da se Abu Dabi transformira u jedan od najmodernijih gradova svijeta.

Radio je na prvim komercijalnim zgradama u Abu Dabiju, pomažući izgradnju hotela s pet zvjezdica i palate. Gospodin Spearing osnovao je Oxford i Cambridge Alumni Udruženje Abu Dhabija, pridružio se savjetodavnim odborima za tehničke fakultete, te je postao predsjednik UAE ogranka Instituta građevinskih inženjera i Kraljevskog društva St. George.

Nekada i sam priznaje David ne poznaje sve ljude koji se pojavljuju tijekom turnira "u boksu". Neka imena mu ništa ne znače, poput recimo slavnog Jay-Z-ija.

''Rekli su mi nešto poput repera - nešto kao Jay C? Joe Z? Malo smo pričali, priznajem nisam znao o kome se radi'', istakao je Spearing.

Najteži zadatak za Davida nije prepoznavanje poznatih osoba, najteži je ostati neutralan. To nijekroz sve ove godine do danas bilo lako.

''Bilo bi pogrešno kada bih navijao za nekoga. Ja ću i dalje pozdraviti svaki dobar potez, onako starinski'', pljeskom, pojašnjava 83- godišnji Spearing.

Kopirati
Drag cursor here to close