Judo klub Borsa

Judo: Ova je godina obilježena BORSA OPENOM

Još jednu uspješnu rezultatsku godinu judo klub "Borsa" priveo kraju.
Sport / Ostali sportovi | 18. 12. 2019. u 14:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U 2019. godini judo klub "Borsa" je i ove godine bio jako uspješan. Mostarci su se izborili za 12 pojedinačnih zlata i nekoliko ekipnih pehara na državnim prvenstvima.

U sklopu reprezentacije BiH članovi judo kluba "Borsa" državu su predstavljali na Svjetskim i Europskim prvenstvima, Grand prixevima i  Balkanskim prvenstvima, a uspješna rezultatska godina završena je organizacijom najveće sportske manifestacije grada Mostara, koja je okupila 1139 natjecatelja iz 28 zemalja sa područja cijelog svijeta.

Jubilarno izdanje manifestacije održano sredinom studenog dosegnulo je i najveću kvalitetu organizacije, te se Borsa Open 2019. ubrojio među najkvalitetnije projekte u regiji kojeg je preko live-streama pratilo preko 60 000 osoba iz cijelog svijeta.

Foto: Borsa / Borsa Open u Mostaru

Državni prvaci, iz redova Borse, u 2019. godini su:

Petar Zadro (senior, -66), Domagoj Marić (senior, apsolutna kategorija i ml. senior -90), Mario Jozeljić (kadet, -66), Aljoša Čvoro (kadet, -60, junior -60, ml. senior -60.), Monika Zadro (kadetkinja, -44 i juniorka -44), Martino Ćorić (dječaci, -30), Ante Tipurić (dječaci, -38) i Petar Frljić (limači, -50).

Na državnoj razini judo klub "Borsa" je:

  • 1. mjesto u konkurenciji kadeta U18
  • 2. mjesto u konkurenciji kadetkinja U18
  • 1. mjesto u sveukupnom poretku U18 (M,Ž)
  • 2. mjesto u konkurenciji ml. seniora U23
  • 2. mjesto u sveukupnom poretku U21 (M,Ž)
  • 3. mjesto u konkurenciji ml. dječaka U13

Sveučilišni prvak Europe postao je Petar Zadro dugogodišnji reprezentativac BiH, a balkanskim medalja okitili su se Josipa Brvenik (srebro) u konkurenciji kadetkinja, te Mario Jozeljić (bronca) u konkurenciji kadeta.

Također, Josipa Brvenik nastupala je i na Balkanijadi juniorki, te osvojila brončano odličje, dok je Mario Jozeljić predstavljao Bosnu i Hercegovinu na Eyofu.

Mario je treći član iz Borse koji je do sada predstavljao Bosnu i Hercegovinu na toj prestižnoj manifestaciji. Na Eyofu su nastupali i Franjo Zadro 2007. godine, te Petar Zadro 2013. godine, kada je osvojio srebreno odličje u Utrechtu.

Borsa je u 2019. godini sa svojim članovima nastupala i na velikim međunarodnim natjecanjima,a Bosnu i Hercegovinu je predstavljala i na najjačem judo turniru za djecu na Baltiku u Rigi (Latvija).

Napomenimo da je judo klub Borsa potkraj rujna pogodila tragedija kada su u jednom danu izgubili vlastiti judo centar.

Klub taj događaj smatra i najtežom borbom i najvećom pobjedom.

Unatoč teškim okolnostima klub se organizirao u jako kratkom roku, te danas normalno funkcionira i provodi kvalitetne programe sa svim svojim članovima.

Klub ima u planu sanirati nastalu štetu i renovirati objekt, a sama renovacija trebala bi se provesti u nekoliko faza.

Kopirati
Drag cursor here to close