JK Neretva

Judaši Neretve uspješni na dva turnira

Judo klub Neretva iz Mostara nastupio je na dva međunarodna turnira na kojima su osvojili brojna odličja.
Sport / Ostali sportovi | 17. 03. 2024. u 12:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Međunarodnom turniru Croatia Open Kata održanom u Rijeci nastupila su tri para Judo kluba Neretva, a turnir je okupio sportaše iz Slovenije, Hrvatske, Mađarske i Bosne i Hercegovine.

Srebrenu medalju osvojili su Jelena Ćeško i Antonio Aničić u uzrastu kadeta, a kata koju su izvodili bila je Nage no Kata (3G).

Podsjećamo kako je ovaj par i aktualni prvak BiH u uzrastu U13 u istoj kati.

Četvrto mjesto zauzeli su Mak Hadžić i Dragan-Paol Senkić, Nage no Kata (3G) u uzrastu juniora sa samo 1 bodom manje od trećeplasiranih i sa 20 bodova manje od prvoplasiranih.

Šesto mjesto i u veoma oštroj konkurenciji u uzrastu seniora sa samo 10 bodova manje od drugoplasiranih zauzeli su Dragan-Paol Senkić i Srđan Ajvaz, a kata koju su izvodili je Katame no Kata. Podsjećamo kako je ovaj par također aktuelni prvak BiH u uzrastu seniora i najuspješniji par državnog prvenstva BiH.

Na ovom natjecanju nastupio je i par prošlogodišnjih Svjetskih prvaka, koji su zauzeli prvo mjesto, sa samo 38 bodova više od našeg najboljeg seniorskog para.

Također, mostarska Neretva nastupila je u na Međunarodnom judo turniru "Milići Open" 2024. koji je okupio preko 300 natjecatelja iz BiH, Hrvatske i Srbije.

JK Neretva je nastupila sa 15 natjecatelja, a osvojeno je ukupno 13 medalja.

Zlatom su se okitili Ali Redžić i Jelena Ćeško, srebrom Ivano Doko, Gabrijela Previšić i Ermin Gološ, dok su broncu osvojili Jakov Zovko, David Zovko, Luka Glavaš, Antonio Aničić, Emil Redžić, Adnan Gološ, Jelena Ćeško i Vlado Glavaš.

Za klub su nastupili još Gabriel-Aleksandar Ćeško, Elvedin i Huzejfe Alić ali ovoga puta nisu uspjeli doći do pobjedničkog postolja.

Kopirati
Drag cursor here to close