Čestitke

Mostar: Kordić upriličio prijem za Judo i Sambo klub Neretvu

Gradonačelnik je čestitao članovima oba kluba i njihovom treneru na impozantnim rezultatima koje postižu te tom prigodom obećao potporu u njihovom daljnjem radu.
Sport / Ostali sportovi | 13. 03. 2024. u 11:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić upriličio je prijem za članove Judo kluba Neretva i Sambo kluba Neretva. Povod je bio čestitanje sjajnih rezultata koje su ovi sportaši zajedno sa svojim trenerom ostvarili u 2023.godini.

Sambo klub Neretva je jedini aktivni Sambo klub u BiH, kojega vodi jedini certificirani sambo trener Majo Ćeško. Član kluba Marino Dugandžić 2023. godine bio je na prvom mjestu na seniorskoj svjetskoj rang ljestvici, a sada se nalazi na trećem mjestu svjetske rang ljestvice u kategoriji do 98 kg u disciplini combat sambo.

Sambo klub Neretva može se pohvaliti činjenicom kako se dvojica članova nalaze na sjajnim pozicijama svjetske rang ljestvice u seniorskoj konkurenciji, a to su Josip Previšić (19.mjesto), 88 kg combat sambo i Srđjan Ajvaz (25.mjesto) 88 kg sportski sambo. Na Europskom sambo prvenstvu u Izraelu osvojili su dvije brončane medalje, što je uspjelo samo reprezentacijama s višegodišnjim iskustvom, kao što su Francuska, Nizozemska, Hrvatska, Italija, Slovenija...

Na Balkanskom sambo prvenstvu u Grčkoj klub je ostvario sjajan rezultat osvojivši osam balkanskih medalja, okitivši se i jednom titulom prvakinje Balkana, a to je Sarah Trebović. Klubu je potrebna pomoć za nastup na Europskom sambo prvenstvu koje se održati u svibnju 2024.godine.

Judo klub Neretva koji također predvodi trener Majo Ćeško u proteklom razdoblju je ostvario vrhunske rezultate. Sportaši ovog kluba postali su europski prvaci u ENBU judo u Sloveniji, ostvarili sjajno deveto mjesto na Svjetskom kata prvenstvu u Abu Dhabiju, a to su Dragan-Paol Senkić i Srđan Ajvaz.

Klub je ostvario i sjajan uspjeh na prvenstvima BiH, okitivši se sa devet prvaka BiH, pet viceprvaka BiH, kako na pojedinačnom tako i na kata prvenstvu BiH. U uzrastu U-13, U-18 i U-23, kao i u ukupnom poretku klub je postao ekipni prvak BiH na 1. Kata prvenstvu BiH. Ovaj klub se trenutačno priprema za EJU Kata Cup i Grand Prix Italia gdje će ih predstavljati dva člana.

Gradonačelnik je čestitao članovima oba kluba i njihovom treneru na impozantnim rezultatima koje postižu te tom prigodom obećao potporu u njihovom daljnjem radu. Uz Dragana-Paol Senkića i Srđana Ajvaza, na prijemu je bio i njihov trener Majo Ćeško.

Kopirati
Drag cursor here to close