Slovenija

Judaši mostarske Neretve sudjelovali na Kodokan Kata Seminaru

Seminar su vodili kata eksperti iz najviše krovne institucije za judo sport te je time i ovaj seminar imao još veći značaj.
Sport / Ostali sportovi | 19. 06. 2023. u 19:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:PR / Judaši mostarske Neretve sudjelovali na Kodokan Kata Seminaru

Proteklog tjedna u Sloveniji, točnije u gradu Podčetrtek održan je trodnevni Kodokan kata seminar na kojem su sudjelovali predstavnici HUN, NED, GER, AUT, FIN, BIH, AZE, TUR, GRE, SVK, SLO, CRO, GBR, FRA. Na seminaru su prisustvovali i članovi mostarske Neretve, te se dodatno educirali i usavršavali dvije kate. Kate koje su se vježbale i izvodile bile su Nage no Kata i Katame no Kata.

Seminar su vodili kata eksperti iz najviše krovne institucije za judo sport te je time i ovaj seminar imao još veći značaj. Sam predsjednik Kodokana iz Japana, njegova ekselencija g. Uemura Haruki bio je član komisije pred kojem su se polagale spomenute kate. Članovi JK Neretva iskoristili su priliku dodatno se educirati i tako stekli nove licence koje su priznate u cijelom svijetu. Polaganju su pristupili treneri Majo Ćeško i Srđan Ajvaz, te naša dva člana, Domagoj Jozeljić i Sergej Jarendić.

Foto:PR / Judaši mostarske Neretve sudjelovali na Kodokan Kata Seminaru

'''Drago nam je da smo položili ispit pred ovakvom komisijom, pred kojom i nije baš lako položiti te još biti i nagrađen certifikatom koji nosi veliki značaj. Naučili smo dosta novih stvari što se tiče obje kate za koje i nismo znali, ali sada kada smo naučili pokušat ćemo ih prenijeti na nove generacije'', istaknuo je trener ovog kluba Ćeško.

Podsjetimo, JK Neretva ovogodišnji je domaćin prvog Državnog Kata prvenstva BiH koji će se održati u rujnu u Mostaru, te ovom prilikom pozivaju sve klubove u BiH da se prijave kako bi i ovaj dio juda podigli na veću ljestvicu.

Kopirati
Drag cursor here to close