Nakon dva vezana poraza

VIDEO I Joshua pobijedio Franklina pa izazvao Furyja

"Bila bi mi čast da se borim za WBC pojas svjetskog prvaka. Gdje god da jesi, slušaj me. Okupi svoj menadžment, svoje promotore i dogovorite se, želim da ovo odradimo što prije. Nećemo se pomladiti, to je sigurno." naglasio je nakon meča Joshua.
Sport / Ostali sportovi | 02. 04. 2023. u 09:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Anthony Joshua je živ. U boksačkom smislu. Nakon prosinca 2020. godine, kada je slavio protiv Kubrata Puleva ponovo je pobjednički podigao ruke. Ovaj put je Joshua pobijedio Jermainea Franklina jednoglasnom odlukom sudaca nakon čega je prozvao Tysona Furyja

"Uvijek fanovima dajem ono što žele, a svi znaju što je to. Oni žele Furyja, je li tako? Bila bi mi čast da se borim za WBC pojas svjetskog prvaka. Gdje god da jesi, slušaj me. Okupi svoj menadžment, svoje promotore i dogovorite se, želim da ovo odradimo što prije. Nećemo se pomladiti, to je sigurno."

Joshua u ovu borbu ušao je kao veliki favorit na kladionicama, a to je i opravdao. Iako je Franklin imao svojih trenutaka, Anthony nije dopustio ikakvo iznenađenje i sada je opet u igri za pojaseve, nakon dva vezana poraza.

Nakon početnih nekoliko rundi, borba se rasplamsala Joshua je pogađao s distance koju je Franklin pokušavao skratiti i uzvratiti kroz serije udaraca, ali nije bio tako precizan. Imao je Franklin svoje dobre dionice, posebno u završnici meča, ali to nije bilo dovoljno. Trojica sudaca su bodovala na sljedeći način: Steve Gray 118-111, Fabian Guggenheim 117-111, Alex Levin 117-111, za 25. trijumf u karijeri Anthonyja Joshue.

Video: Anthony Joshua vs. Jermaine Franklin

Ono što je obilježilo ovaj meč ustvari dogodilo se nakon posljednjeg gonga. Joshua je najprije rukom potapšao Franklina, a onda mu poželio još nešto reći. Kada je krenuo prema njemu poželio ga je i zagrliti, a sve je ubrzo preraslo u naguravanje, pa je utrčalo osiguranje koje je razdvojilo zavađene boksače.

Kopirati
Drag cursor here to close