Atmosfera se zagrijava

Još nekoliko dana do Red Bull Cliff Divinga u Mostaru

Natjecanje koje je u sva četiri dosadašnja mostarska izdanja doživjelo veliki uspjeh, s nestrpljenjem se iščekuje u gradu na Neretvi.
Sport / Ostali sportovi | 19. 08. 2019. u 17:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do 24. kolovoza i petog gostovanja Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva u Mostaru ostalo je još svega nekoliko dana. Pripreme za natjecanje najboljih svjetskih skakača i skakačica su u punom jeku, a atmosfera pred još jedan sportski spektakl na Starom mostu se zagrijava.

Foto:PR / Još nekoliko dana do Red Bull Cliff Divinga u Mostaru

Natjecanje koje je u sva četiri dosadašnja mostarska izdanja doživjelo veliki uspjeh, s nestrpljenjem se iščekuje u gradu na Neretvi.

Karavan sa svjetskom cliff diving elitom u našu zemlju stiže u srijedu, a već narednog dana će biti održan prvi trening na 27 metara visokoj platformi koja će biti podignuta na Starom mostu. Prve dvije serije natjecateljskih skokova na rasporedu su u petak 23. kolovoza, u 15 sati.

Foto:PR / Još nekoliko dana do Red Bull Cliff Divinga u Mostaru

Veliko finale zakazano je za subotu 24. kolovoza, a program počinje u 13 sati. Na Starom mostu će nastupiti 14 skakača i 10 skakačica iz samog vrha svjetskog cliff divinga, koji svojim fantastičnim skokovima u nevjerici ostavljaju gledatelje diljem planete. Očekuje se da će, kao i na prethodnim natjecanjima, imati gromoglasnu podršku publike koja će preplaviti prostor ispod i oko Starog mosta.

Foto:PR / Aktualni prvak i prvakinja,Rhiannan Iffland i Gary Hunt

Aktualni prvak i prvakinja, Englez Gary Hunt i Australka Rhiannan Iffland, u Mostar stižu s namjerom da na pretposljednjoj stanici sezone zapečate titule. Iffland ima i dodatni motiv: trostrukoj šampionki i najuspješnijoj skakačici u povijesti prvenstva još uvijek nedostaje pobjeda na Starom mostu.

I ove godine u suradnji sa Željeznicama Federacije BiH za gledatelje je organiziran poseban prijevoz talgo vlakom iz Sarajeva na natjecanje u Mostaru. Vlak iz Sarajeva kreće u subotu 24. kolovoza 2019. u 9:15 sati, a povratak iz Mostara je planiran istog dana u 19 sati. Karte se od ponedjeljka mogu kupiti na blagajni Željezničke postaje u Sarajevu. Poučeni iskustvom ranijih godina, organizatori preporučuju blagovremenu nabavku karata.

Foto:PR / Još nekoliko dana do Red Bull Cliff Divinga u Mostaru

Old Town Street Fest, koji je već par godina popratni program natjecanja, obećava odličan provod i u večernjim satima. U petak 23. i subotu 24. kolovoza mnogi popularni domaći i regionalni izvođači će na nekoliko bina u starom dijelu Mostara zabavljati publiku na brojnim koncertima, klupskim svirkama i DJ partyjima.

Sve informacije i vijesti o natjecanjima su dostupne na www.redbull.ba i www.redbullcliffdiving.com.

Kopirati
Drag cursor here to close