Bihać

Judo klub Herceg uvjerljivo najbolja kadetska ekipa u BiH ukupno i uvjerljivo najbolja ženska kadetska ekipa

U ukupnom poretku judaši Hercega osvojili su uvjerljivo prvo mjesto (muški i ženske miješano) te uvjerljivo prvo mjesto za žensku ekipu kadetkinja.
Sport / Ostali sportovi | 27. 02. 2023. u 21:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu 25.2. u Bihaću održano je državno prvenstvo u judu za kadete i mlađe pionire.

Na turniru je sudjelovalo 400 judaša iz 54 kluba iz tri podsaveza odnosno judo savez Federacije BiH, judo savez Republike Srpske i judo savez Herceg Bosne.

Najmlađi judo klub u BiH, mostarski Herceg, u svom prvom nastupu na kadetskom državnom prvenstvu napravio je fenomenalan rezultat.

U ukupnom poretku judaši Hercega osvojili su uvjerljivo prvo mjesto (muški i ženske miješano) te uvjerljivo prvo mjesto za žensku ekipu kadetkinja.

Foto: PR / Judo klub Herceg uvjerljivo najbolja kadetska ekipa u BiH ukupno i uvjerljivo najbolja ženska kadetska ekipa

Državne prvakinje postale su: Gabriela Raič -44kg, Lana Čović Stanić -57kg i Nina Grubišić Čabo -70kg

Brončane medalje osvojili su: Ivano Đinkić -73kg, Nikol Torlo -48kg, Ivana Buntić -63kg i Ivan Milićević -81kg

U uzrastu do 13 godina viceprvak postao je Dominik Senkić -50kg a Petra Glavina osvojila je broncu do 52kg.

"Sezona koja je pred nama će biti duga i dat ćemo sve od sebe da nastavimo na ovom tragu. U prva dva turnira smo već ostvarili cilj koji smo zacrtali za ovu godinu a to je medalja s europskog judo kupa, već ih imamo dvije s prvog kupa u godini i najbolja kadetska ekipa u Bosni i Hercegovini to smo ostvarili ovog vikenda. To znači da sada podižemo ljestvicu pogotovo na Europskom nivou", poručili su iz kluba.

Za najbolju ekipu kadeta u BiH sada slijedi Europski kup u Zagrebu koji će ove godine okupiti rekordnih skoro 1000 judaša iz 36 zemalja svijeta.

Podsjetimo. na posljednjem Europskom kupu u Napulju judaši Hercega napravili su povijesni rezultat osvojivši 2 brončane medalje (Milićević i Buntić), jedno peto mjesto (Grubišić Čabo) te jedno sedmo mjesto (Gabriela Raič).

Kopirati
Drag cursor here to close