Spektakl

Je li Fury zaslužio pobjedu? Kralj cigana nokautiran i bezidejan

Fury je u meč ušao kao veliki favorit s obzirom na to da je ovo Ngannouu bila prva profesionalna boksačka borba.
Sport / Ostali sportovi | 29. 10. 2023. u 07:23 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tyson Fury uz puno je muke pobijedio Francisa Ngannoua u borbi održanoj u Rijadu gdje je nakon 10 rundi pobijedio podijeljenom sudačkom odlukom. Dva suca bodovala su u korist aktualnog WBC-ovog teškaškog prvaka Furyja, a jedan u korist bivšeg UFC-ovog šampiona Ngannoua.

Podijeljena odluka podijelila je i svijet borilačkih sportova u kojem je veliki dio onih koji misle da je upravo Ngannou trebao pobijediti u ovom okršaju, a također je mnogo "bijesa" izazvala kartica drugog suca koji je presudio u korist Furyja (96 – 93), što po viđenom nije bilo moguće.

Fury je u meč ušao kao veliki favorit s obzirom na to da je ovo Ngannouu bila prva profesionalna boksačka borba. Ipak, Britanac to nije opravdao. Kamerunski MMA borac pokazao se kao vrlo opasan protivnik i u trećoj je rundi zadao najozbiljniji udarac na cijelom meču, a Fury je završio u nokdaunu.

Uspio se Britanac oporaviti od toga te je u narednim rundama ipak bio nešto bolji, barem prema procjeni sudaca, ali nije uspio tako jako pogoditi Ngannoua kako je on njega.

Imao je Kamerunac odličnu šansu i u osmoj rundi gdje je izdominirao neprikosnovenog prvaka, no nije ga uspio poslati na parter.

I sam je Fury, koji je uspio ostati neporažen, nakon meča priznao da nije očekivao ovako dobrog suparnika.

Furyju nakon ovog meča slijedi dvoboj za ujedinjenje teškaških titula protiv Oleksandra Usika, a sudeći prema sučeljavanju dva borca nakon meča potvrdili su da su se spremni boriti 23. prosinca, no glavni promoter borbe ipak je to ostavio pod upitnikom zbog ozljede koju je Fury zadobio u meču s Kameruncem.

Dodajmo i to kako je trener Francisa Ngannoua nakon meča kazao kako je "Mauricio Sulaiman, predsjednik WBC-a kazao kako je Francisa ubaciti među top 10 izazivača zato što je bolji od većine teškaša u top 10. Rekao je to u ringu, tako da ćete vidjeti Ngannoua ponovno".

Cijelu borbu možete pogledati na videu ispod.

Kopirati
Drag cursor here to close