Bio je 17. na tradicionalnoj utrci

Ivica moreplovac završio svoju avanturu

Ulazak u cilj Ivica je proslavio u hrvatskom dresu s brojem 64 vraćajući uspomene na prvu pobjedu koju je ostvario u Svjetskom kupu, u Aspenu 2001. godine. Kao skijaš koji je to napravio s najvišim startnim brojem ikada.
Sport / Ostali sportovi | 01. 12. 2021. u 08:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši hrvatski skijaš Ivica Kostelić s francuskim je partnerom Callisteom Antoineom na jedrilici Croatia Full of Life uspješno svladao jednu od najzahtjevnijih jedriličarskih regata. Bio je 17. na tradicionalnoj utrci dvojaca Transat Jacques Vabre. Regati koja je trajala 22 dana, u Ivicinom slučaju 22 dana, 14 sati, 29 minuta i 50 sekundi.

Ulazak u cilj Ivica je proslavio u hrvatskom dresu s brojem 64 vraćajući uspomene na prvu pobjedu koju je ostvario u Svjetskom kupu, u Aspenu 2001. godine. Kao skijaš koji je to napravio s najvišim startnim brojem ikada. Tijekom ove avanture na društvenim mrežama s fanovima Kostelić je dijelio pojedine trenutke, između ostalog i način na koji je proslavio svoj 42. rođendan:

"Za proslavu smo žrtvovali zaposljednju pločicu čokolade, koju smo smjestili između dva komada dvopeka, da glumi rođendansku tortu. Pridodali smo još i kompot od kruške, koji smo posebno čuvali za tu prigodu".

Naravno, ovakva regata sa sobom je nosila ogromne probleme od ogromnih valova tamo negdje oko Portugala do pucanja veliki spinaker (vrsta velikog jedra) ili kvara na dovodu goriva na motoru kojeg nisu koristili većim dijelom regate, već im je struju osiguravo hidrogenerator, dok su danju punili baterije solarima.Na kraju su Ivica i njegov partner Francuz Calliste Antoine utrku okončali na 17. mjestu, što je iz njihove perspektive, odnosno broda i budžeta kojima su raspolagali, poprilično dobar rezultat.

Video: Ivica Kostelić  - Transat Jacques Vabre

Prvo mjesto u ukupnom poretku osvojila je posada koju su činili Antoine Carpentier i Pablo Del Arco s jedrilicom Redman. Za prolazak kroz cilj trebao im je 21 dan, 22 sata, 33 minute i 30 sekundi. Drugi je bio švicarski par Valentin Gautier - Simon Koster. Njima je za završetak utrke bio potreban 21 dan, 23 sata, 37 minuta i 38 sekundi.

Kopirati
Drag cursor here to close