Jedna od najljepših sportskih priča

VIDEO | Prije 22 godine Goran Ivanišević je ispisao povijest

Na spektakularnom dočeku u Splitu Gorana je došlo pozdraviti više od sto tisuća ljudi.
Sport / Ostali sportovi | 09. 07. 2023. u 13:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na današnji dan prije 22 godine Goran Ivanišević osvojio je Wimbledon te tako ispisao jednu od najljepših priča hrvatskog sporta.

Na centralni teren u Wimbledonu 9. srpnja 2001. izašli su Goran Ivanišević i Patrick Rafter, finalisti najprestižnijeg svjetskog teniskog turnira, piše HRT.

Nakon što je triput poražen u finalu (1992. ga je zaustavio Andre Agassi, a 1994. i 1998. porazio ga je Pete Sampras), Ivanišević je te godine u All England Club stigao kao 125. igrač svijeta dobivši pozivnicu organizatora.

U jednom od najemotivnijih finala Goran Ivanišević je na kraju svladao Raftera 6:3, 3:6, 6:3, 2:6, 9:7 te postao prvi osvajač nekog Grand Slama koji je na turnir stigao s pozivnicom.

Na spektakularnom dočeku u Splitu Gorana je došlo pozdraviti više od sto tisuća ljudi.

"Ne znam je li ovo samo san, nadam se da me sutra netko neće probuditi i reći nije se dogodilo, nisi osvojio. Zahvaljujem organizatorima na pozivnici, zahvaljujem svima koji su prije Wimbledona još uvijek vjerovali u mene. Na kraju i posveta: Ovo je za Dražena Petrovića, nadam se da me gore gleda, on je bio najveći", rekao je Ivanišević nakon čudesnog uspjeha.

Kopirati
Drag cursor here to close