Uvijek do kraja iskren

Ivanišević: Ovo je za Novaka bila usr.... godina

"Nevjerojatno je kako se oporavio i kako je pregurao. Za mene je to herojski. Jer nije mogao da se pravi raspored, jednog dana nije mogao da ide u Francusku, drugog je mogao. Trenirali smo, ali nismo znali za šta. A to nije lako" kaže Goran.
Sport / Ostali sportovi | 11. 07. 2022. u 12:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U jednom trenutku je izgledalo kao da će otići bez velikog naslova, bez jednog Grand Slama. Gubio je četvrtfinala Australije, Roland Garrosa, polufinala US Opena, finala Wimbledona. Propuštao prilike, kada su su mnogi vidjeli kao sigurnog pobjednika. I onda je to napravio kad je već jednom nogom bio na izlaznim vratima. Kao 121. na svijetu. Nešto što vjerojatno u novijoj povijesti nitko neće ponoviti. Sada je Goran Ivanišević tu uz Novaka Đokovića. Bio je i na US Openu kada je ovaj diskvalificiran, prošao je i Australiju, Pariz. Zato je i on nekako kako kaže emotivno prošao kroz ovo posljednje finale.

" Veoma je emotivno. Bila je ovo teška, usr... godina, posebno za njega, ali i za sve nas koji smo mu bliski. Prvo ono u Australiji, pa sve nakon toga. Trebalo mu je dosta da se vrati u formu. Potom poraz od Rafe. Naravno, svaki put može da se izgubi od Rafe u Parizu, ali za mene Novak je bio favorit tamo. Pa zatim svo to ludilo oko bodovanja. Ali Wimbledon je Wimbledon. Grand Slam je Grand Slam. A njemu je 21. Zaista je zaslužio", kaže Goran.

Zbog svega toga ova titula ima još veći značaj.

" Kada se tako nešto događa nekoj osobi, kao što se događalo Novaku, teško je uopšte vratiti se tenisu. To u Australiji je bila ogromna stvar. Trebalo je dosta da prođe. Neki se nikada i ne oporave. To je bio veliki šok. Bio je i za mene, a možete zamisliti koliki za njega. Nevjerojatno je kako se oporavio i kako je pregurao. Za mene je to herojski. Jer nije mogao da se pravi raspored, jednog dana nije mogao da ide u Francusku, drugog je mogao. Trenirali smo, ali nismo znali za šta. A to nije lako.

Na pitanje je li u bilo kojem trenutku posumnjao u Đokovića, uslijedio je kategorički "ne".

"U ljude kao što je on nikad ne sumnjate. On je veliki pobjednik, samo mu je potrebno da nađe mir. Nije bilo lako, ali zbog ovog trofeja i ove radosti na Centralnom terenu, sve se isplatilo.

Ivanišević je otkrio da ide na godišnji odmor (dio će provesti na turniru u Umagu) te da ne zna kad će s Đokovićem ponovno putovati na turnire.

"Ima onaj film koji se zove ‘Dugo, toplo ljeto‘. E pa to sad čeka mene. Što se tiče US Opena, možda se Joe Biden predomisli, možda i ne. Ako uspijemo otići u Sjedinjene Države, bit će to predivno. Ako ne, onda se tu ne može puno učiniti. Svašta se može dogoditi", zaključio je Novak.

Kopirati
Drag cursor here to close