Prije današnjeg okršaja u četvrtfinalu

Ivanišević: Ako hoće dobiti Novak mora igrati 27 setova

"Ako hoće to dobiti, mora biti spreman igrati 27 setova i 57 sati. To je bio spreman prošle godine, pretprošle nije, rezultat je bio takav kakav je. Spremni su obojica" kaže Ivanišević
Sport / Ostali sportovi | 31. 05. 2022. u 10:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako se pojavio Alcaraz, iako je sve više novih lica koje su tu negdje blizu TOP 10, tenisača koji su sposobni skinuti skalp i Novaku i Nadalu, opet najviše pažnje ljubitelja tenisa prilavlače međusobni dueli trojice koja su postavila određen standarde, međutim kako nema Federera od Wimbledona prošle godine, to su okršaji Đokovića i Nadala. Jedan takav nas čeka u četvrtfinalu Roland Garrosa.

"U ponedjeljak smo odradili fini trening. Bit će nervoze. Uvijek postoji pozitivna nervoza, ali 58 puta su ljudi igrali, znaju se. Ne bih rekao da je itko favorit u ovom meču. Nadal je rekao da ne želi igrati u večernjem terminu, Nole je rekao da želi, ali ne znači to puno. Ako ne igraš dobro, nema veze kada se igra meč, je li to pet sati ujutro, u podne ili u devet navečer – uzalud ti je" kaže Ivanišević u razgovoru sa srpskim novinarima i dodaje:

"Naravno da vjerujemo u pobjedu, Novak igra dobro, na vrhuncu je forme, sve se točno poklopilo kako je trebalo poslije Monte Carla. Više od ovog se ne može tražiti, sada je samo pitanje kako će tko izaći na teren i kako će igrati".

Jedan je način kako dobiti ovakve mečeve:

"Zna Novak koliko je dobar. Za mene i za sve svoje navijače najbolji je tenisač svih vremena, ali moramo stati pred čovjeka koji je 13 puta osvajao Roland Garros. Ovo je kao kada nekome dođeš u kuću, u dnevni boravak. Treba pokazati poštovanje, ali ne previše. OK, svaka Rafi čast, ali hajde da te ja dobijem".

Je li uopće moguće Rafu taktički iznenaditi?

"Uvijek ima nekih novosti, taktike. Ako ne ide ovo, probaj nešto drugo. Pogledao sam meč od prošle godine, pa od pretprošle godine deset puta, pa ću ga gledati i večeras, pa sutra. U nedjelju sam pogledao skoro cijeli meč protiv Felixa. Uvijek ima nešto, ali Novak zna što treba raditi, spreman je na to. Ako hoće to dobiti, mora biti spreman igrati 27 setova i 57 sati. To je bio spreman prošle godine, pretprošle nije, rezultat je bio takav kakav je. Spremni su obojica. Iako Nadal nije hteo igrati u veče ne znači da neće izaći nabrijan, spreman kao nikada dosad" zaključio je Goran Ivanišević.

Kopirati
Drag cursor here to close