Nova medalja JK Herceg

Ivan Milićević osvojio broncu na Europskom kupu

Na kraju su se članovi JK Herceg u Mostar vratili s medaljom u Mostar. Zahvaljujući Ivanu Miličeviću koji je uspio kroz baraž doći do bronce.
Sport / Ostali sportovi | 13. 02. 2024. u 13:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi JK Herceg proteklog vikenda su nastupali na Europskom kupu za kadete u Follonici (Italija). U konkurenciji 461 takmičara iz 27 zemalja, našli su se Klara Marić (-48 kg), Ivana Buntić (-63 kg), Ivano Đinkić (-81 kg) i Ivan Milićević (-90 kg).

Prvog dana je nastupila Klara Marić koja je zaustavljena u drugom kolu. Nakon što je eliminirala Immu Nacchio, domaću takmičarku, u drugom kolu je poražena od Francuskinje Lahrifi.

Drugog dana, nastupili su preostali članovi JK Herceg. Eleni Taxidou iz Grčke je bila prejaka za Ivanu Buntić koja je završila nastup u prvom kolu.

Ivano Đinkić je zahvaljujući dobrim rezultatima imao status prvog nositelja, prvu borbu je imao u drugom kolu. Prošao je Francesca Mazzona, pa je nakon poraza od Gruzijca Papunashvilija nastavio takmičenje kroz repesaž. Nakon nove dvije pobjede (Gusić, Morena), u borbi za medalju zaustavljen je od Čeha Sarbocha.
Ovim petim mjestom Ivano će skupiti dodatne bodove za svjetsku rang ljestvicu.

Foto: European Judo Union / JK Herceg Mostar / Ivan s osvajačima medalja 

Na kraju su se članovi JK Herceg u Mostar vratili s medaljom u Mostar. Zahvaljujući Ivanu Miličeviću koji je uspio kroz baraž doći do bronce. U drugom kolu je savladao Leonarda Galizija, dok je Grk Kostelidis bio bolji. Za medalju je Ivan morao proći još tri borbe u repesažu, gdje je bio bolji od Gagliotte (Ita), Lipiča (Slo) i na kraju Pavla Bulatovića iz Crne Gore. Za Ivana su ovo vrlo vrijedni bodovi na svjetskoj rang ljestvici.

Također, dobru formu Ivan je potvrdio tako što je na svom trećem uzastopnom europskom kupu osvojio medalju (Latvija zlato, Slovenija srebro i Italija bronca). Za Milićevića je ovo četvrta medalja s europskih kupova ukupno a protekle godine Ivan je i postao prvak Balkana.

Judo klub Herceg postao je konstantan na europskoj sceni te medalje s europskih kupova donosi već četvrti turnir za redom (Latvija, Slovenija, Mađarska i Italija) čime se malo koji drugi klub u Europi može pohvaliti.

Kopirati
Drag cursor here to close