139 sudionika

Ivan Bulić pobjednik utrke Wings for Life World Run Mostar

Glavni cilj ovog globalnog dobrotvornog događaja jest skrenuti pozornost na ozlijede leđne moždine i prikupljanje sredstava za istraživanja koja se provode s ciljem pronalaska lijeka
Sport / Ostali sportovi | 06. 05. 2019. u 01:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rekord utrke Wings for Life World Run u Mostaru s 40,60 km pretrčanih kilometara, postigao ga je Ivan Bulić iz Ljubuškog, ujedno i pobjednik. 

Drugi po redu bio je Ante Pokrajčić , također iz Ljubuškog s istrčanih 39,35 km, treće mjesto osvojio je Ersan Bijedić pretrčavši 33,91km iz Čapljine, dok se od pripadnica ljepšeg spola najviše iskazala Jasmina Kavazović iz Jablanice, koja je ukupno prešla 22 km.

Vidno zadovoljan Ivan Bulić kazao je kako je ponosan na uspjeh te na sami projekt koji se po drugi put održava u gradu na Neretvi.

Utrku su svečano otvorili karataši Ivona Ćavar i Ivan Klepić, ultra trail trkačica Jasmina Kavazović te triatlonac Nermin Palić.

Iz Studentskog zbora naveli su kako je utrci nazočilo 139 sudionika od kojih je većina studenata Sveučilišta u Mostaru, ali su se odazvali i kolege s Odjela za sport i zdravlje Nastavničkog fakulteta Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru, nekolicina profesora, srednjoškolaca te brojni građani Mostara.

Sudionici utrke u Mostaru završili su na 43. mjestu od ukupno 323 utrke diljem svijeta.

"Iznimno nam je zadovoljstvo što smo uspjeli organizirati ovakav projekt u Mostaru, koji svake godine sve veći i bolji". Izjavio je koordinator utrke Grgur Ćorić.

Glavni cilj ovog globalnog dobrotvornog događaja jest skrenuti pozornost na ozlijede leđne moždine i prikupljanje sredstava za istraživanja koja se provode s ciljem pronalaska lijeka, stoga je stopostotna vrijednost iznosa kotizacije donirana udruzi Wings for Life.

Ovim putem se organizatori zahvaljuju Udruzi paraplegičara i oboljelih od dječije paralize iz Mostara, koji su svojim sudjelovanjem uveličali ovaj događaj.

Kopirati
Drag cursor here to close