Wings for Life World Run

Mostarci potrčali za one koji to ne mogu

Preko 140 prijavljenih iz cijele Hercegovine sudjeluje na utrci koja ima humanitarni karakter
Sport / Ostali sportovi | 05. 05. 2019. u 12:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Humanitarna utrka "Wings for Life World Run" čiji je glavni cilj skrenuti pažnju na ozljede leđne moždine i prikupiti sredstva za istraživanje lijeka, održava se danas na prostoru kampusa Sveučilišta u Mostaru (SUM) gdje je okupila preko 140 trkača.

Foto: Bljesak.info / Wings for Life World Run

Koordinator "Wings for Life World Run" utrke u Mostaru Grgur Ćorić kazao je kako Mostar već drugu godinu zaredom sudjeluje na ovom globalnom humanitarnom događaju.

'',Svojim sudjelovanjem na ovoj utrci skupljamo donacije za paraplegičare i za istraživanja bolesti leđne moždine. Ove godine u Mostaru imamo preko 140 trkača, a na to smo posebno ponosni jer smo na području Balkana, što se tiče broja sudionika na drugom mjestu, odmah iza Zadra'', naveo je Ćorić.

Foto: Bljesak.info / Wings for Life World Run

Ove godine je, navodi Ćorić, u utrku uključena i Udruga paraplegičara u Mostaru, a tu su također i HKK Zrinjski, Škola trčanja Sanus Motus iz Mostara, Ragbi klub Herceg, studenti sa Sveučilišta u Mostaru te brojni trkači i rekreativci, prenosi Fena.

Foto: Bljesak.info / Wings for Life World Run

Jedan od sudionika ovog događaja Marko Kožul kazao je kako se na ovoj utrci sudionici ne natječu jedni protiv drugih.

''Nas preko aplikacije pokušava sustići virtualni automobil koji kreće pola sata nakon našeg starta i zatim postupno ubrzava. Koga automobil sustigne, taj ispada iz utrke i mi praktički bježimo od finiša, a tko istrči najviše kilometara taj je "pobjednik"'', kazao je Kožul.

Foto: Bljesak.info / Wings for Life World Run

Ovaj globalni dobrotvorni događaj organizirali su SUM i Studentski zbor SUM-a u suradnji s Red Bullom.

Kopirati
Drag cursor here to close