Oprostio se John Isner

Isner: Teško je reći zbogom

"Želim da me se pamti kao igrača s kojim se lako moglo složiti na terenu. Imao sam sjajan odnos s dečkima starijima od sebe, vršnjacima i onima mlađima", poručio je nakon meča Isner.
Sport / Ostali sportovi | 01. 09. 2023. u 08:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izgledalo je nakon prva dva seta da ćemo na oproštaj pričekati barem još jedno kolo, ali se onda situacija počela mijenjati. John Isner je bez izgubljenog servisa došao do tie breaka trećeg seta.

Međutim, Michael Mmoha je dobio tie break trećeg i situacija se počela mijenjati. Propustio je Isner jednu meč loptu u petom setu, na kraju je Mmoha slavio 10:7 nakon četiri sata i deset minuta igre. Jedan meč koji je dobrim dijelom podsjetio kakav smo tenis gledali s Johnom Isnerom.

Uglavnom duži mečevi, posebno na Grand Slamu, neki su ušli u povijest, malo break prilika, malo izgubljenih servisa. John je i prije ovogodišnjeg US Opena najavio povlačenje.

Meč u 2. kolu US Opena bio je i posljednji u karijeri tenisača koji je osvojio 16 titula i koji će ostati zapamćen kao jedan od tenisača s najboljim servisom na Touru. U mirovinu je otišao kao tenisač s najviše ispucanih neobranjenih servisa. U posljednjem meču karijere ispalio ih je 48, a u mirovinu otišao s njih 14.450.

Najduži meč ikad (11 sati i pet minuta), najduži odigrani set (8 sati i 11 minuta), najviše gemova u jednom setu (138), najviše gemova u meču (183), najviše asova u meču (113), ukupno asova u meču (216), najviše poena u meču (980), samo su neki od rekorda koji će se vezati za Isnera i onaj famozni meč u 1. kolu Wimbledona 2010. godine protiv Nicolasa Mahuta. Njegov servis od 253 km/h ATP predstavlja najbrži servis svih vremena.

"Želio sam još jedan US Open, i uspio sam to da dobijem, tako da... Bio je to sveukupno zabavan meč. Naravno, rezultat je razočaravajući, ali sam ponosan na ono što sam postigao u karijeri. Tenis je... To je bio veliki dio mog života. Teško je reći zbogom. Nije lako. Ali na kraju je morao da dođe ovaj dan. Teško je pripremiti se emotivno. Što je najvažnije, imam nevjerojatan život i radujem se svakoj sekundi toga.

Ove godine je bilo teško ostati zdrav i ostati na terenu. Jednostavno nisam mogao to da uradim. Onda su i moji rezultati trpjeli. Mislim da je odluka za mene bila prilično laka da se povučem. Imam 38 godina. Imao sam dugu, dugu tenisku karijeru. Zaista ne mogu tražiti ništa više od ovog sporta.

Dalo mi je toliko nevjerojatnih trenutaka, trenutaka koje nikada neću zaboraviti. Želim da me se pamti kao igrača s kojim se lako moglo složiti na terenu. Imao sam sjajan odnos s dečkima starijima od sebe, vršnjacima i onima mlađima. Želio bih da me se tako pamti, kao nekog tko je bio ljubazan i s kim se bilo lako slagati", rekao je na oproštaju", istakao je na kraju Isner.

Kopirati
Drag cursor here to close