Velika motivacija

Iron Puki u Frankfurtu se bori protiv Kurzawe

Njegov trener Šefik Tanović na press-konferenciji kazao da je Puhalo vrhunski spreman i siguran sam da može boksati i 20, a ne zakazanih 12 rundi, te da se tri mjeseca priprema za meč i da je zdravstveno na odličnoj razini.
Sport / Ostali sportovi | 09. 02. 2019. u 15:45 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovački boksač Edin 'Iron Puki' Puhalo, 16. veljače u Frankfurtu ima zakazan meč protiv Nijemca Kai Kurzawe, koji je u karijeri imao 44 borbe, od kojih je 28 riješio nokautom.

Puhalo u 16 borbi ima savršen skor, uz 15 nokauta i protiv narednog protivnika želi nastaviti niz, te ući u krug izazivača za svjetsku titulu u WBO federaciji.

"Ako uspijem pobijediti, bit ću na listi od 15 izazivača za svjetskog prvaka što je za mene velika motivacija. Ovo je veliki izazov, Kurzawa je do sada najjači protivnik s kojim sam se borio. Pobjedom bih ispunio životni san, a to je da dođem do titule prvaka Europe u najjačim svjetskim asocijacijama i da dobijem priliku da se borim za prvaka svijeta. Neću srljati da idem na nokaut", poručio je Puhalo koji je pozvao bh. državljane u Frankfurtu i okolici da dođu da ga podrže.

Njegov trener Šefik Tanović na press-konferenciji kazao da je Puhalo vrhunski spreman i siguran sam da može boksati i 20, a ne zakazanih 12 rundi, te da se tri mjeseca priprema za meč i da je zdravstveno na odličnoj  razini.

Konferenciji za medije natočio je i menadžer Dalibor Ban koji je i najzaslužniji za narednu borbu.

"Kurzawa je veliko ime u Njemačkoj koji je imao velike pobjede u karijeri. Veoma je opasan protivnik, ali mislim da će ga Puhalo nokautirati. Političari daju premalo podrške Edinu koji je duže vremena broj jedan, ne samo u BiH već i širom Balkana, a tu uključujem i Rumunjsku, Bugarsku, Tursku... pa bih zamolio odgovorne ljude da mu pomognu. Ako pobijedi Kurzawu, bit će na listi izazivača za prvaka svijeta, a onda je do mene da dogovorim tu borbu. Mogu samo jedno poručiti: Usik neće mirno spavati ako mu Puhalo bude protivnik - poručio je Ban.

Kai Kurzawa (42) je u karijeri imao 44 borbe, od kojih je dobio 38 i predstavljat će veliki izazov za Puhala koji se nalazi na 8. mjestu na EE-EU (European External Union) rang-listi.

Kopirati
Drag cursor here to close