Protivnik Siril Makiadi

Iron Puki narednog mjeseca brani naslov prvaka Europe

"Makiadi je visok i veoma opasan borac, ali ja sam kvalitetno trenirao i pripremio se bez ozljeda. Zajedno sa svojim timom uvjeren sam da imamo odgovarajuću taktiku za protivnika", istakao je Puki.
Sport / Ostali sportovi | 20. 05. 2023. u 19:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji bh. bokser Edin Puhalo, poznatiji kao Iron Puki, branit će 3. lipnja titulu prvaka Europe na bokserskom spektaklu kojeg organizira 01NE Sport Management GmbH i promoter Danijel Todorović u njemačkom Baden-Württembergu.

Izazivač bh prvaku će biti višestruki prvak Francuske Siril Makiadi koji je najbolje rangirani protivnik s kojim se Puhalo do sada susreo. Njegov skor je impresivan s 14 pobjeda, dva poraza i dva neriješena meča. Trenutno je u nizu od pet uzastopnih pobjeda i dva neriješena meča.

Iron Puki je aktualni WBA prvak Europe sa sjajnim skorom od 22 pobjede, jednim porazom i 21 nokautom. Trenutno je sedmi izazivač za svjetskog prvaka u elitnoj i najstarijoj bokserskoj diviziji WBA. Podsjetimo, Puki je titulu osvojio prošle godine u oktobru protiv bivšeg dvostrukog izazivača za svjetskog prvaka Romana Golovashchenka iz Ukrajine tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Iron Puki je u završnoj fazi zahtjevnih i vrlo teških priprema, koje su trajale protekla tri mjeseca te smatra da je spreman i gladan borbe. Ovo mu je najbolje rangirani i ujedno jedan od najboljih protivnika s kojim se dosad suočio.

"Makiadi je visok i veoma opasan borac, ali ja sam kvalitetno trenirao i pripremio se bez ozljeda. Zajedno sa svojim timom uvjeren sam da imamo odgovarajuću taktiku za protivnika", istakao je Puki.

Ulog je velik, ali istovremeno je i velika motivacija jer bi pobjeda lansirala Pukija u sam vrh WBA liste izazivača za svjetskog prvaka, kao i na globalnoj BoxRec stranici gdje su obojica vrlo blizu na listi. Iron Puki se zahvaljuje svim svojim prijateljima i sponzorima na podršci, a obećava da će dati sve od sebe kako bi pojas ostao u našoj Bosni i Hercegovini.

Gledatelji će moći uživati u borbi u direktnom TV prijenosu na FACE TV.

Kopirati
Drag cursor here to close