Kroz 9 kola

Inter majstor Goran Trkulja pobjednik turnira sa osvojenih osam bodova

Sport / Ostali sportovi | 09. 01. 2022. u 17:39 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Goran Trkulja

Zenički inter majstor Goran Trkulja pobjednik je 25. tradicionalnog "Božićnog turnira u šahu Zenica 2022", koji su Srpsko prosvjetno kulturno društvo “Prosvjeta” i Srpska pravoslavna crkvena opština Zenica organizirali povodom pravoslavnog Božića.

Trkulja je, u konkurenciji 57 šahista i šahistkinja iz Bosne i Hercegovine i Srbije, u devet kola po švicarskom sustavu te uz tempo igre od 11 minuta po igraču za cijelu partiju, osvojio osam poena. Drugi je s osvojenih sedam poena bio zenički šahista Faris Čunjalo, a treći također njegov sugrađanin Samir Bajrić, koji je po dodatnim kriterijima bio najuspješniji od grupe šahista s osvojenih po 6,5 poena.

Četvrti je, s istim brojem poena, bio bosanskohercegovački Fide majstor Slaven Pastar iz Mrkonjić Grada, kao i peti Nebojša Roganović iz Srbije te šestoplasirani Vahdet Patković i sedmoplasirani Halid Bajramović, obojica iz Zenice. Prošlogodišnji pobjednik zeničkog turnira, Leon Bojo iz Kiseljaka, ove je godine sa šest poena bio osmi.

Nagradni fond iznosio je 500 KM, a novčane nagrade dobilo je šest prvoplasiranih šahista. Dodijeljene su i dvije specijalne nagrade, odnosno nagrada za najuspješnijeg juniora ili juniorku te najuspješniju ženu, a nagrade su pripale sestrama, 14- godišnjoj Milani i Maši Babić iz Teslića, koje su osvojile po pet poena.

Kopirati
Drag cursor here to close