Taekwondo reprezentacija BiH

Husić: Na meni je najveći pritisak

To su Dinko Šegedin (više od 80 kg), Džejla Makaš (do 46 kg), Petra Ždero (do 57 kg) i Nedžad Husić (do 80 kg) koji je na prošlim Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio peto mjesto.
Sport / Ostali sportovi | 07. 03. 2024. u 15:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narednog vikenda u Sofiji će biti održan kvalifikacijski turnir za odlazak Olimpijske igre u Parizu. Kao što je poznato od ranije ukupno će po 64 takmičara i takmičarke nastupiti u Parizu.

Za svaku od osam težinskih kategorija natjecat će se najviše 16 sportaša iako postoje mogućnosti da se broj sudionika proširi ako se pojavi reprezentacija izbjeglica. Taekwondo reprezentacija BiH u Sofiju stiže s četiri predstavnika.

To su Dinko Šegedin (više od 80 kg), Džejla Makaš (do 46 kg), Petra Ždero (do 57 kg) i Nedžad Husić (do 80 kg) koji je na prošlim Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio peto mjesto. Naravno, da se upravo od Husića na ovim kvalifikacijama očekuje najviše.

"Drago mi je što sam u posljednjem periodu uspio sanirati neke povrede. Svi kažu da je na meni najveći pritisak, što i jeste istina. U prošle olimpijske kvalifikacije sam ušao kao najmlađi član tima i bio sam rasterećen jer nitko nije očekivao mnogo od mene. Sada sam drugi nositelj, ali to ne mora ništa značiti jer postoje mnogi dobri borci koji nisu dobro rangirani. Ja ću iskoristiti to što znam da me se protivnici boje. Mi svi članovi tima ne smijemo izgubiti fokus zbog čega idemo u Sofiju, a to je plasman na Olimpijske igre", poručio je Husić.

Predsjedavajući Predsjedništva Taekwondo saveza BiH August Orlović je također izrazio optimizam.

"Nadamo se da će neko od naših takmičara ostvariti plasman u Pariz, koji svi očekujemo. Pred svim sudionicima je jedan mali pritisak, ali mislim da će se izboriti s tim i pokušati napraviti rezultat", kazao je Orlović.

Kopirati
Drag cursor here to close