Poražen u finalu

Husić postao europski vice prvak

Borba je bila ujednačena od početka do kraja. Nakon prve runde bilo je 1:1, u drugoj je Takov vodio sa 7:6, a onda je Husić u trećoj izjednačio na 9:9. Na kraju je prvak Evrope u kategoriji do 74 kilograma odlučen u dodatnoj rundi zlatnim bodom.
Sport / Ostali sportovi | 23. 05. 2022. u 02:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ono što nije napravio na Olimpijskim igrama prošle godine, jeste ove na Europskom prvenstvu kojem je bio domaćin Manchester. Nedžad je u kategoriji do 74. kilograma postao vice prvak Europe nakon što je u finalu poražen od Stefana Takova iz Srbije. Husić je kao drugi nositelj bio slobodan prvo kolo, da bi u drugom savladao predstavnika Kosova Arbnora Bajru sa 28:8 nakon prekida.

U četvrtfinalu Husić je imao za protivnika predstavnika Hrvatske Marka Golubića i na kraju je slavio nakon dosta uzbuđenja 21:20. U polufinalu je Nedžad bio bolji od Badr Achaba iz Belgije. Borba je bila ujednačena od početka do kraja. Nakon prve runde bilo je 1:1, u drugoj je Takov vodio sa 7:6, a onda je Husić u trećoj izjednačio na 9:9. Na kraju je prvak Evrope u kategoriji do 74 kilograma odlučen u dodatnoj rundi zlatnim bodom.

Kopirati
Drag cursor here to close