Dobitnik nagrade

Hrvatu se naklonila cijela Europa: Stao usred utrke kako bi pomogao Slovencu

Za to priznanje nominirala ga je Slovenska olimpijska akademija, a prijedlog su podržali Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatski fair play odbor.
Sport / Ostali sportovi | 28. 10. 2023. u 19:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samo nekoliko dana nakon što je dobio priznanje Europskog atletskog saveza, hrvatskom dugoprugašu Dini Bošnjaku stigla je obavijest da je dobitnik nagrade Europskog fair play pokreta (EFFP) pod nazivom Duh fair playa. Za to priznanje nominirala ga je Slovenska olimpijska akademija, a prijedlog su podržali Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatski fair play odbor, pišu Sportske novosti.

Kako stoji u pozivnici Europskog fair play pokreta, Dino Bošnjak je zaslužio nagradu za izvanrednu gestu korektnosti na ekipnom Europskom atletskom prvenstvu u Chorzowu (Poljska) te ga se poziva na uručenje nagrade 23. studenoga 2023. godine u Baku (Azerbajdžan).

Podsjetimo, 27-godišnji Velikogoričanin je tijekom utrke pomogao slovenskom atletičaru Vidu Botolinu koji je kolabirao. Ne mareći za vlastiti rezultat, Bošnjak je suparniku, držeći ga ispod ruke, pomogao doći do cilja. To nije pomoglo slovenskoj reprezentaciji da izborenim jednim bodom ostvari plasman u elitnu skupinu europske atletike. Naime, Botolin je zbog nesamostalnog ulaska u cilj diskvalificiran, ali korektna gesta hrvatskog atletičara obišla je svijet.

Ukoliko Dino Bošnjak ne bude u mogućnosti osobno primiti nagradu i ne pošalje izaslanika na gala-večer u Baku, postoji mogućnost da istu preuzme dopredsjednica EFFP-a Biserka Vrbek, s obvezom uručenja trofeja Bošnjaku na HOO-ovoj svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta 20. prosinca.

Kopirati
Drag cursor here to close