Australian Open

Hrvati stopostotni: Pobjede Karlovića i Ćorića u Melbourneu

I drugi Hrvat, Borna Ćorić, prošao je prvi prepreku na prvom Grand Slamu sezone. Belgijanac Steve Darcis nije imao puno šansi protiv sigurnog Borne. Bilo je 6:1, 6:4 i 6:4 za Ćorića.
Sport / Ostali sportovi | 15. 01. 2019. u 07:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Tennismash / Ćorić i Karlović

Neuništivi Ivo Karlović bio je uspješan u prvom kolu Australian Opena. Div sa Šalate je u četiri seta bio bolji od Poljaka Huberta Hurkacza.

U svakome je setu odlučivao tie-break, a na koncu je glasilo 6:7, 7:6, 7:6 i 7:6 za Karlovića. Njega u drugom kolu čeka sjajni Japanac Kei Nishikori, deveti igrač svijeta. Nishikori se mučio s jednim drugim Poljakom, Kamilom Majchrzakom, koji je u petom setu predao meč Japancu. Bilo je 3:6, 6:7, 6:0, 6:3, 3:0 za Nishikorija u trenutku predaje.

I drugi Hrvat, Borna Ćorić, prošao je prvu prepreku na prvom Grand Slamu sezone. Belgijanac Steve Darcis nije imao puno šansi protiv sigurnog Borne. Bilo je 6:1, 6:4 i 6:4 za Ćorića. Ovom je pobjedom Ćorić po prvi put prošao prvo kolo Australian Opena.

U drugome kolu mladi Hrvat ide na Martona Fucsovicsa iz Mađarske, koji je prvom kolu eliminirao Alberta Ramos-Vinolasa iz Španjolske u četiri seta.

Na taj su način Hrvati na prvom Grand Slam turniru sezone imali stopostotni učinak u pojedinačnoj konkurenciji, jer su jučer pobjede u prvom kolu ubilježili i Vekić, Martić i Čilić.

S druge strane, jučer su ispala oba bosansko-hercegovačka predstavnika. Damir Džumhur je glatko izgubio od Monfilsa (0:6, 4:6, 0:6), dok je Švicarac Laaksonen bio bolji od Mirze Bašića (6:4, 7:6, 4:6, 6:3).

Kopirati
Drag cursor here to close