Teniski centar Mostar

Hrvati najbolji na teniskom turniru ''Mostar Open 14&U 2022''

Cijeli turnir je odigran u fer i sportskom ozračju, a i vremenski uvjeti su pogodovali da je odigran veliki broj dobrih mečeva. Posjetitelji su u proteklom tjednu uistinu mogli uživati u prikazanom tenisu i u dobrom ozračju Teniskog centra Mostar.
Sport / Ostali sportovi | 22. 05. 2022. u 16:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Teniskim klubu Mostar, danas je završen Međunarodni juniorski turnir za juniore i juniorke do 14 godina. Turnir je iz obitelji i kalendara Europske teniske federacije – TE (Tennis Europe) a igrao se pod nazivom ''Mostar Open 14&U 2022''.

Rang turnira je 3 i tradicionalno se održava u ovom terminu sve od 2000 godine a na turniru su sudjelovali junior I juniorke iz 15 zemalja Europe I Amerike I to: BiH, CRO, SLO, SRB, FRA, RUS, BUL, GER, GRE, MNE, CZE, ITA, POR ,CAN, GBR.

Najviše sudionika je bilo iz BiH i to 22, i iz Hrvatske 11, u obje konkurencije. Odmah iza po zastupljenosti je Srbija i Crna Gora po 5, pa dalje, ostale zemlje.

Format turnira igrao se na kosturu od: muški 32 / ženski 32 .U turniru su se igrali i parovi i to na formatu od 16 u obje konkurencije.

U muškoj konkurenciji pojedinačno, slavio je Rafael Behr iz Hrvatske. On je u finalu pobijedio Gonsala de Rosa Castro iz Portugala, rezultatom: 6/3; 63.

U ženskoj konkurenciji pojedinačno pobijedila je Ana Petković iz Hrvatske. U finalu je bila bolja od Yelerne Lebeau iz Francuske. A rezultat je bio 63; 63.

Najbolji muški par bio je: Rafael Behr (CRO) i Vuk Krstajić (MNE). Oni su u finalu pobijedili par: Gonsalo de Rosa Castro (POR) i Pavle Vukosavljević (MNE) rezultatom 7/5; 7/5

Najbolji ženski par je bio: Tea Kovačević(BiH) i Yelena Lebeau (FRA) One su bile bolje od para: Anastasija Čolović (SRB) i Anastasia Sbitneva (RUS), rezultatom: 6/3; 6/4;

Sudionici turnira su, osim pokala i sportskih i sponzorskih nagrada ostvarili i međunarodne bodove i to: pobjednik 60 bodova, finalist 50, polufinale 30, plasman među 16 nosi 15 a za prvo kolo 10 bodova.

Glavni sudac turnira bio je Zdenko Hečej iz Osijeka, a pomoćni sudac Dragan Marković iz Mostara.

Glavni turnir je počeo u utorak 17.05. a završio u nedjelju 22.05.2022 godine. Turnir se igrao svaki dan u terminima od 9 do 18 sati.

Cijeli turnir je odigran u fer i sportskom ozračju, a i vremenski uvjeti su pogodovali da je odigran veliki broj dobrih mečeva. Posjetitelji su u proteklom tjednu uistinu mogli uživati u prikazanom tenisu i u dobrom ozračju Teniskog centra Mostar, navode iz kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close