Spektakl u Rijadu

Hrgović: Vladat ću ovom divizijom

Prema rasporedu, Hrgović i De Mori trebali bi u ring već u drugoj borbi, dakle oko 18 sati.
Sport / Ostali sportovi | 19. 12. 2023. u 09:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski boksač Filip Hrgović borit će se u subotu, 23. prosinca na velikom spektaklu u Rijadu. "Day of Reckoning" naziv je boksačkog spektakla na kojem će nastupiti brojna velika imena iz svijeta boksa, kao što su Anthony Joshua, Deontay Wilder, Joseph Parker, Otto Wallin, Daniel Dubois...

Hrgović će boksati protiv Australca Marka De Morija i veliki je favorit u tom meču, nakon kojeg bi, u 2024. godini, trebao napasti pojas teškog IBF prvaka. Cijeli događaj prenosit će streaming-platforma DAZN od 17 sati. Prema rasporedu, Hrgović i De Mori trebali bi u ring već u drugoj borbi, dakle oko 18 sati.

"Ja sam budućnost. Sljedeće ću godine osvojiti titulu prvaka svijeta i bit će kod mene sljedećih pet godina. Imate sada ovu sjajnu generaciju Wildera, Usika, Joshue i Furyja, ali ja mislim da su oni svi pri kraju. Svakome je ostalo još samo nekoliko borbi. Tako da mislim da ću ja vladati divizijom sljedećih pet godina. To je moj cilj i u to vjerujem. Veselim se velikim borbama", rekao je Hrgović, a prenosi Index.hr.

Sve osim pobjede Hrgovića bila bi senzacija

Australac Mark De Mori (41) ima 41 pobjedu i dva poraza u karijeri. Neporažen je posljednjih šest godina, a od 11 posljednjih pobjeda, u deset je nokautirao protivnike. U posljednje vrijeme nije se borio protiv jakih imena pa je borba s Hrgovićem za mnoge iznenađenje i sve osim pobjede Hrvata bila bi senzacija.

"Svjestan sam da moji protivnici nisu na razini na kojoj je Filip Hrgović. Pratio sam njegovu karijeru i svjestan sam da je talentiran, da udara jako i ima čvrstu bradu. Ali, protiv koga god da se borim, pokušat ću mu razbiti slezenu i napasti mu tijelo", poručio je De Mori.

Raspored borbi od 17 sati, Day of Reckoning:

Frank Sanchez vs. Junior Fa

Filip Hrgović vs. Mark De Mori

Jai Opetaia vs. Ellis Zorro

Arslanbek Makhmudov vs. Agit Kabayel

Dmitrii Bivol vs. Lyndon Arthur

Daniel Dubios vs. Jarrell Miller

Deontay Wilder vs. Joseph Parker

Anthony Joshua vs. Otto Wallin

Kopirati
Drag cursor here to close