Nekada su bili u istoj ekipi

Herbert o Schumacheru: Čujem da sjedi za stolom ali...

"Čujem informacije samo iz druge ruke. Čujem od onih iz F1 da sjedi za stolom za večerom, ali ne znam je li to istina", kaže Herbert.
Sport / Ostali sportovi | 10. 01. 2024. u 01:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Johnny Herbert je jedan od najaktivnijih bivših vozača Formule 1. Radi kao novinar, kao komentator utrka, svakodnevno se susreće s bivšim i sadašnjim vozačima. Bio je aktivan kao vozač u periodu 1989-2000. godina. Pored Formule 1, vozio je prototipove, 24 sata Le Mansa, British Touring Car Championship, Volkswagen Scirocco R-Cup, Blancpain Endurance Series i još neke druge serije.

Ostvario je tri pobjede u F1 karijeri, dvije kao vozač Benettona, jednu u bolidu Steward Forda. Dvije sezone Herbert je bio suvozač Michaela Schumachera. Upravo je Johnny nakon jako dugo vremena ponudio za britanske medije određene informacije o stanju Michaela Schumachera. Iako i sam Johnny nije siguran u istinitost tih informacija.

"Čujem informacije samo iz druge ruke. Čujem od onih iz F1 da sjedi za stolom za večerom, ali ne znam je li to istina. Mogu čitati samo između redaka. Nismo puno čuli od obitelji i to je razumljivo. To je oduvijek bio dio načina na koji Michael i obitelj drže sve vrlo privatnim, vrlo tajnovitim", kaže Herbert.

Zdravstveno stanje sedmerostrukog svjetskog prvaka godinama je obavijeno velom tajne, a iz njegova najužeg kruga stižu samo najosnovnije informacije.

Po mom mišljenju, a to moram naglasiti, jer nismo čuli ništa od obitelji, to pokazuje da je nažalost vjerojatno u sličnoj situaciji u kojoj je bio odmah nakon nesreće. Čini se da se nisu puno pomaknuli, ako uopće. Pretpostavljam da obitelj čeka da znanost otkrije nešto što će, nadamo se, vratiti Michaela kakvog smo svi poznavali."

Osvrćući se na to kako se Schumacher ponašao prije nesreće, Herbert je rekao:

"Svi znamo da je kod njega postojala ogromna ozbiljna strana kojoj je glavni cilj bio izvući najbolje od sebe. Ali postojao je taj prekid sezone, opušteni trenutak koji smo uvijek imali nakon Adelaidea. Uživao je u alkoholu. Išao bi po sobi, a njegov party trik bio je strgati svima košulje. Hlače također- prisjetio se Herbert.

Kopirati
Drag cursor here to close