Galebica Helena

Helena Čule prvakinja BiH za 2019.

Galebice iz Mostara su bile sjajne te su ostvarile zapažen rezultat i titulu za najuspješnije trećeplasirane djevojčice do 13. godina na prvenstvu BiH
Sport / Ostali sportovi | 24. 03. 2019. u 23:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu je održano državno prvenstvo BiH za mlađu djecu i kadete, a grad domaćin bio je Bihać. Na prvenstvu je sudjelovalo 46 klubova iz cijele BiH. Mostarska Neretva nastupila je s 12 članova koji su se prethodnog tjedna kvalificirali na državno prvenstvo, a ukupno su osvojili šest sjajnih odličja.


Galebice iz Mostara su bile sjajne te su ostvarile zapažen rezultat i titulu za najuspješnije trećeplasirane djevojčice do 13.godina na prvenstvu BiH. Iako mlad klub i s daleko lošijim uvjetima treniranja od ostali klubova u BiH, judo klub Neretva je i ovoga puta uspio iznjedriti tri prvakinje države. Osim ovih medalja, osvojena je još jedna titula viceprvaka BiH i dvije titule trećeplasiranih u BiH.


Prvakinje BiH za 2019. godinu postale su:
- Ana Vranješ -44 kg (U13)
- Martina Rogić +57 kg (U13)
- Helena Čule -70 kg (U18)

Ana Vranješ i Martina Rogić, pored ovih titula osigurale su Balkansko prvenstvo koje će se održati u Rumunjskoj, dok je Helena Čule odličnim borbama također pokazala da je najbolja kadetkinja trenutno u BiH i da slijede pripreme za Balkansko prvenstvo u Crnoj Gori.

Viceprvak BiH za 2019.godine postao je:
- Rino Vrljić -46 kg (U13)

Rino Vrljić je odličnim borbama i pobjedama došao do finala, a posebno u polufinalnoj borbi gdje je za protivnika imao svog sportskog prijatelja iz Banja Luke, sjajnog Adriana Đurđevića . Uzme li se u obzir da borbe za ovaj uzrast traju 3 minuta ova borba je trajala punih 11 minuta, gdje je Vrljić na izmaku snage sjajnim ippon-om završio borbu u svoju korist i plasirao se u finale. Mora se naglasiti još kako je Vrljić imao širok repertoar sjajnih tehnika i svaki trenerov savjet upijao i sprovodio u djelo.Ubrzo nakon toga uslijedila je i finalna borba, gdje je za protivnika imao dječaka kojeg je pobijedio na prvenstvu Herceg Bosne u finalnoj borbi, Roka Matoševića. Ovoga puta borba se također odvijala u korist Vrljića do samog kraja regularnog vremena. U zlatnom bodu Vrljić dominira i protivnik dobiva kazneni bod. Trenutak nepažnje, odnosno umora prilika za protivnika koji koristi jedini trenutak u cijeloj borbi i baca Vrljića za bod, dovoljan za pobjedu. Na kraju Vrljić osvaja titulu viceprvaka BiH i plasman na Balkansko prvenstvo.


Trećeplasirane u BiH za 2019.godinu postale su:
- Lana Čarapina -36 kg (U13)
- Korina Džidić -44 kg (U13)

Ove dvije djevojčice su svojim trudom pokazale da su u samom vrhu svoga uzrasta u BiH. Sa samo jednim porazom i čudnim, neprofesionalnim sudačkim odlukama one su ipak osvojile sjajna mjesta.

Peto mjesto osvojila je Tea Miličević do 70 kg (U18), dok su sedmo mjesto zauzeli Domagoj Jozeljić do 66 kg (U18) i Mate Smiljanić do 55 kg (U18). Ovoga puta bez značajnog plasmana bili su Luka Bošković -34 kg (U13), Josip Previšić -73 kg (U18) i Luka Đurić -73 kg (U18).

Kopirati
Drag cursor here to close