102. pole position u karijeri

Hamilton opet prebrz za ostale

Britanac je imao najbolje vrijeme. Do 102. pole position u karijeri, Lewis je došao vremenom 1:21,262 i definitivno mu nitko danas nije mogao parirati.
Sport / Ostali sportovi | 20. 11. 2021. u 17:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lewis Hamilton je nakon sjajne nedjeljne utrke u Brazilu, nastavio u istom ritmu. Šest dana kasnije na kvalifikacijama za VN Katara, prvu povijesnu koja se vozi sutra, Britanac je imao najbolje vrijeme. Do 102. pole position u karijeri, Lewis je došao vremenom 1:21,262 i definitivno mu nitko danas nije mogao parirati.

Verstappen je uspio barem razdvojiti bolide Mercedesa. Bio je 162 tisućinke sporiji od Lewisa, a 54 tisućinke brži od Valtterija Bottasa. Završio je u prvom startnom redu i to je mu svakako najveća utjeha iako se stekao dojam da ova staza odgovara više Mercedesu. Za razliku od nekih prethodnih utrka u kojima je igrao bitnu ulogu, Sergio Perez je završio tek na jedanaestom mjestu i teško će nešto moći sutra napraviti iako sigurno možemo očekivati agresivnog Meksikanca na stazi.

Kada je u pitanju ostatak poretka, odnosno treći krug kvalifikacija, Gasly je opet bio vrlo dobar na četvrtom mjestu i to nakon što je ostao bez jedne gume.

Iz trećeg reda startat će Alonso i Norris, koji je ipak uspio preskočiti svog bivšeg kolegu Sainza. Ferrariju će se u četvrtom redu pridružiti Tsunoda s Alpha Taurijem, a deveto i deseto mjesto zauzeli su Ocon i Vettel.

Kopirati
Drag cursor here to close