Nema vremena za slavlje

Hamilton: Imamo još puno posla

"Posljednja dva tjedna bila su fantastična, jednostavno nevjerojatna. Ali, nema vremena za slavlje. Vratit ću se momčadi već sljedeći tjedan, a već sutra na daljnji trening. Misli moraju ostati na tome", naglašava Lewis.
Sport / Ostali sportovi | 22. 11. 2021. u 09:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ostale su još samo dvije utrke do kraja. Lewis Hamilton u ovom trenutku ima samo osam bodova manje od vodećeg Maxa Verstappena koji je nakon Meksika morao dva puta čestitati Britancu. Baš čestitati, jer je Lewis odradio dvije vrhunske utrke. U Brazilu i Kataru. Međutim, Nizozemac još uvijek ima prednost koja se baš neće lako anulirati.

"Posljednja dva tjedna bila su fantastična, jednostavno nevjerojatna. Ali, nema vremena za slavlje. Vratit ću se momčadi već sljedeći tjedan, a već sutra na daljnji trening. Misli moraju ostati na tome. Zapravo nemam previše emocija nakon Katara, osim što sam vođen trenutnom situacijom. Bilo je važno smanjiti tu razliku od toliko bodova u ovih zadnjih nekoliko utrka. Očito su u Red Bullu i dalje vrlo brzi kao što ste mogli vidjeti u Kataru s njihovim najbržim krugom i oba njihova bolida prilično lako prolaze gotovo svakoga. Dakle, još uvijek imamo posla i velika šteta za Valtterija danas što je morao odustati, rekao je nakon utrke Hamilton.

Inače, Hamilton je tijekom boravka u Kataru bio aktivan i van staze. Hamilton je dan prije prvih slobodnih treninga izjavio kako je Katar "jedna od najgorih zemalja u ovom dijelu svijeta" kada su u pitanju ljudska prava.

Nastavili su naglašavati diskriminatorne zakone protiv žena i LGBTQ+ pojedinaca u zaljevskoj državi, čak i uoči Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. godine. Istovremeno je ovog vikenda nosio kacigu u duginim bojama.

Na kacigi sedmerostrukog svjetskog prvaka Formule 1 mogle su se vidjeti boje zastave Progress Pride - transparenta koji uključuje tradicionalni dugin dizajn s dodatnim bojama koji ističe raznolikost LGBTQ+ zajednice.Nakon treninga, Hamilton je na svojim društvenim mrežama objavio sliku kacige duginih boja, s natpisom "stojimo zajedno".

Kopirati
Drag cursor here to close