Nakon rasističkog ispada nekada velikog prvaka

Hamilton: Cijeli sam život meta

"Cijeli svoj život okružen sam ovakvim stavovima i cijeli život me ciljaju. Bilo je dovoljno vremena za učenje. Došlo je vrijeme za akciju", napisao je Hamilton.
Sport / Ostali sportovi | 29. 06. 2022. u 00:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Podcast jeste nešto stariji, ali se ta informacija pojavila ovih dana. Naime, Nelson Piquet trostruki svjetski prvak je komentirao utrku
za VN Velike Britanije točnije sudar između Verstappena i Hamiltona, a evidentno nije birao najmudrije riječi. Brazilac je tom prilikom Hamiltona nazvao 'neguinhom'.

Neuguinho je u prijevodu 'mali crnac', a u Brazilu ovaj nadimak predstavlja tešku uvredu.

"Neguinho je skrenuo u krivi smjer i nije propustio drugog vozača", rekao je Piquet koji je uvredu ubrzo i ponovio:

"Neguinho je skrenuo bolidom u krivi smjer. Nema šanse da oba bolida istovremeno prođu jedan do drugog. To je bio prljav potez. Imao je sreće što je samo njegov protivnik izletio", rekao je Piquet i pokrenuo lavinu reakcija. Nema tko nije osudio njegovo ponašanje, a o svemu se oglasila i Formula 1.

"Diskriminacija i rasističko izražavanje su neprihvatljivi u bilo kojem obliku. Tome nema mjesta u društvu. Lewis je veliki ambasador našeg sporta i zaslužuje poštovanje. Njegovi napori da poveća raznolikost i uključenje su lekcija mnogima i nešto čemu težimo u F1", objavljeno je na službenoj stranici Formule 1.

Hamilton se u utorak popodne oglasio na Twitteru, gdje je istaknuo koliko je bizarna izjava Piqueta. Napisao je i jedan Tweet na portugalskom, a on u prijevodu znači “fokusirajmo se na promjenu stava”.

Hamilton se također oglasio o Piquetovim komentarima na svom Twitteru.

"Problem je veći od jezika.Ovakvi arhaični načini razmišljanja moraju se promijeniti i nemaju mjesta u našem sportu. Cijeli svoj život okružen sam ovakvim stavovima i cijeli život me ciljaju. Bilo je dovoljno vremena za učenje. Došlo je vrijeme za akciju", napisao je Hamilton.

Kopirati
Drag cursor here to close