Veliko iznenađenje

Goffin šokirao Alcaraza

"Kada igrate protiv najboljeg na svijetu, pred velikim auditorijem, ta vatra unutar vas koju osjećate omogućuje vam da igrate najbolje što možete. Tada nemate izbora, morate dati sve od sebe", rekao je nakon meča Goffin.
Sport / Ostali sportovi | 04. 10. 2022. u 15:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Negdje se jednostavno moralo dogoditi bez obzira na to što je godina idealna, perfektna. Opet, realno ni ovaj poraz je neće promijeniti gledajući ukupno. Ni njegov današnji protivnik nije za odbaciti, nekada je David Goffin bio sedmi igrač svijeta. Danas je Belgijanac iskoristio priliku, pa je eliminirao najboljeg tenisača svijeta, Carlosa Alcaraza 7-5, 6-3.

Zanimljivo, Goffin se do glavnog turnira probio kao - sretni gubitnik! Igrao je kvalifikacije, ali je poražen od Talijana Luce Nardija, međutim nakon što je Danac Holger Rune morao odustati od nastupa, otvorilo se jedno mjesto baš za Goffina.

"Uvijek sam vjerovao da imam tu razinu na kojoj bih mogao zaprijetiti najboljima. Naravno, ovo nije najbolji period moje karijere, ne igram dobro u zadnje vrijeme, ali uvijek vjerujem u sebe, treniram i nadam se najboljem. Kada igrate protiv najboljeg na svijetu, pred velikim auditorijem, ta vatra unutar vas koju osjećate omogućuje vam da igrate najbolje što možete. Tada nemate izbora, morate dati sve od sebe", rekao je nakon meča Goffin.

Alcaraz nije loše krenuo u meč, čak je i prvi došao do breaka, ali je onda u kratkom razdoblju dva puta izgubio svoj servis. Uporno se prvi tenisač svijeta vraćao, međutim, gubitak prvog seta nije mogao spriječiti. Propustio je puno, prilika, od deset break lopti iskoristio je samo tri. Iskusni Goffin je krenuo odlično, break za velikih 3-0, nakon čega je otišao na velikih 5-1.

Goffin sada ima 3-8 u karijeri protiv najboljih svjetskih tenisača. Dvaput do sada, 2017. i 2020. pobjeđivao je Rafaela Nadala, a sad je na red došao i sunarodnjak mu Alcaraz. Sljedeći Goffinov protivnik je francuski predstavnik Adrian Mannarino.

Kopirati
Drag cursor here to close