Traže mlijardu dolara odštete

Gimnastičarke tuže FBI

Problemi leži u činjenici da je prije sedam godina FBI znao za slučaj zlostavljanja ali nije reagirao. Naravno, cijelo to vrijeme, Nassar je bio na slobodi, pa je imao mogučnosti da nastavi svoju praksu zlostavljanja.
Sport / Ostali sportovi | 09. 06. 2022. u 00:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Priča je poznata ali još uvijek nije došla do svog kraja. Aly Raisman, McKayla Maroney, Maggie Nichol uz najveću zvijezdu među njima Simone Biles ne odustaju. Pored njih, tu je njih još 86 koje zajedno traže milijardu dolara odštete zbog zataškivanja slučaja od strane FBI-ja. Radi se o slučaju zlostavljanja američkih gimnastičarki od strane liječnika američke reprezentacije Lawrencea Nassara.

Problemi leži u činjenici da je prije sedam godina FBI znao za slučaj zlostavljanja ali nije reagirao. Naravno, cijelo to vrijeme, Nassar je bio na slobodi, pa je imao mogučnosti da nastavi svoju praksu zlostavljanja.Prema saveznom zakonu, vladina agencija ima šest mjeseci odgovoriti na tužbu za odštetu. Ministarstvo pravosuđa u svibnju je priopćilo da neće pokrenuti kaznene prijave protiv bivših FBI agenata koji nisu odmah pokrenuli istragu.

Istraga FBI-a protiv glavnom doktora gimnastičkog saveza Nassera započela je još u srpnju 2015. godine, a 2017. je nakon priznanja osuđen na 60 godina zatvora zbog posjedovanja i distribuiranja dječje pornografije. Žrtve su patile od anksioznosti, depresije i posttraumatskog stresnog poremećaja, dok su neke od njih pokušale samoubojstvo zbog Nassarovog zlostavljanja, počinjenog pod izlikom liječenja. Naknadno je osuđen na čak 175 godina robije zbog seksualnog zlostavljanja stotine gimnastičarki, među kojima je bila i Biles.

Kopirati
Drag cursor here to close