Mlada teniska nada

Gauff: Idem tražiti kostim za Halloween

Gauff je postala deveta najmlađa tenisačica koja je osvojila WTA turnir.
Sport / Ostali sportovi | 14. 10. 2019. u 08:20 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cori Coco Gauff je osvojila svoj prvi naslov na WTA touru. Na turniru u Linzu je uskočila kao 'sretna gubitnica' iz kvalifikacija, pa je redom do finala sredila Voegele iz Švicarske, Kozlova joj je predala, Bertens i Petković nisu mogle niti do seta. U finala je pobijedila Latvijku Ostapenko u tri seta 6:3, 1:6, 6:2.

Gauff je u Linzu došlatako do svog prvog četvrtfinala na WTA turnirima u karijeri i ostvarila svoju prvu Top 10 pobjedu kad je u tom četvrtfinalu bila bolja od 8. igračice svijeta Nizozemke Kiki Bertens.

Preko Njemice Andree Petković stigla je do prvog finala, a na dan kad joj je bilo točno 15 godina i sedam mjeseci osvojila je i prvi naslov.

Gauff je ujedno postala deveta najmlađa tenisačica koja je osvojila WTA turnir.

Prije nje posljednja je bila Čehinja Nicola Vaidisova koja je 2004. godine uzela naslov u Vancouveru s 15 godina, tri mjeseca i 23 dana.

Istovremeno je Gauff ponovila podvig Olge Danilović, koja je prošle godine kao 'sretna gubitnica' stigla do naslova u Moskvi.

''Ovo definitivno nisam planirala početkom godine, jer nisam mislila da ću igrati na ovom turniru, a sada sam pobjednica. Tata je rekao nakon što sam dobila priliku kao 'sretna gubitnica' da ne mogu dva puta izgubiti na istom turniru. Bio je u pravu, ali mislim da niti nije očekivao da ću otići do kraja. Sve je ovo pomalo ludo'', kaže Coco koja je nadimak dobila od tate Coreya s obzirom na to da se njihova imena isto izgovaraju.

Inače, tata je i dalje glavni trener, ali tu je i veliki mag Patrick Mouratoglou koji daje svoj doprinos.

Coco je još ranije tijekom svoje karijere dolazila na jug Francuske u akademiju poznatog francuskog trenera, a odnedavno joj je to postala i baza za treninge kada se nalazi u Europi.

Ono što u ovom trenutku najviše muči mladu Amerikanku jesu stroga pravila WTA toura. Pravila koje je doneseno 1994. nakon pada legendarne Jennifer Capriati. Pravila koje kaže kako Gauff kao 15-godišnjakinja smije odigrati još samo sedam profesionalnih turnira do svog 16. rođendana, koji je tek u ožujku sljedeće godine.

Coco se u ovom trenutku previše ne zamara tim pravilom. Ono što planira u ovom trenutku je potrošiti nešto zarađenog novca na novi kostim za Halloween

''Znam da dolazi Halloween, a ovo je jedno od mojih najdražih doba u godini, pa pretpostavljam da ću se malo okrenuti potrazi za novim kostimom. Ne znam u kakvom je stanju onaj koji sam ranije koristila. Ne želim vam otkriti kakav bi trebao biti kostim, jer prošle godine sam na touru u natjecanju za najbolji bila treća, ove godine želim biti pobijediti'', kaže Cori Coco Gauff

Kopirati
Drag cursor here to close