Sudac Ramos joj neće suditi

Kad Serena zaprijeti

Ramosu je Ramosu poručila hladno: ''Više nikada nećete suditi meč koji ja igram''. I tako je i bilo.
Sport / Ostali sportovi | 26. 08. 2019. u 15:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Serena Williams je igrala polufinale US Opena 2009. godine. Na drugoj strani je bila još jedna velika tenisačica Belgijanka Kim Clijsters. Kim je imala set, 6:5 u drugom, Serena je bila na servisu. Kod rezultata 15:30, linijska sutkinja je na drugom servisu vidjela prijestup (Foot Fault).

''Da mogu, uzela bih ovu jebenu lopticu i nabila ti je u jebeno grlo'', u izljevu bijesa rekla je tada Serena.

Već ranije je upozorena zbog ponašanja i razbijanja reketa, tako da je ovaj drugi incident prelio čašu.

''Oprosti, ali čula si ti i gore stvari'', rekla je Serena sutkinji koja je kasnije priznala kako se na trenutak ozbiljno uplašila. Pravog izvinjenja nije bilo.

Baš kao što nije bilo izvinjenja nakon što je svojim ponašanjem uništila finale i veliku pobjedu mlade Japanke Naomi Osake. Oni koje prate tenis sjećaju se suza i tužne Osake nakon što je završeno finale u kojem se Serena žestoko zakačila s jednim velikim teniskim sucem, Carlosom Ramosom.

Williams je u nekoliko navrata izgubila živce u meču u kojem se nadala da će stići do rekordnog 24. grand slam naslova. Sve je počelo kada je Serena zaradila prvu opomenu zbog primanja uputa od trenera (coachinga) početkom drugog seta.

Uskoro je stigao kazneni poen, kazneni gem, skoro da je meč bio prekinut. Serena se teško obrušila na Ramosa

''Napadate me. U krivu ste. Morate mi se ispričati. Vi ste taj koji laže. Vi ste lopov. Ukrali ste mi poen, vikala je Serena te poručila Ramosu hladno: ''Više nikada nećete suditi meč koji ja igram''.

I stvarno Ramos neće suditi Sereni Williams, jer tako odlučila USTA (United States Tennis Association). I ne samo da neće suditi Sereni, već ne smije biti u blizini kako Serene Williams, tako je i njene sestre Venus.

''Ne događa se prvi put da čelnici turnira donesu jednu ovakvu odluku koja je najbolja za sami turnir. Ponekad je najbolje za određene igrače, kao i za suce da pojedinim mečevima ne sudjeluju zajedno. Direkcija turnira se trudi da u obzir uzme mnoge stvari i povuče najbolje poteze radi samog tenisa. Zbog toga sudac Ramos neće suditi sestrama Williams'', pojasnio je Sören Friemel teniski sudac koji će svoj posao obavljati na ovogodišnjem US Openu.

Kopirati
Drag cursor here to close