Vrhunski rezultati olimpijskog sporta

Judo klub Herceg pomiče granice bh. juda - Gabriela Raič brončana u Mađarskoj

Judo klub Herceg ove je godine ispisao povijest na europskoj sceni. Naime, ovo je osma medalja s ovog ranga natjecanja za Herceg, u ovoj godini a tih osam medalja donijelo je čak 5 različitih osvajača medalja.
Sport / Ostali sportovi | 15. 11. 2023. u 08:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Protekli vikend održan je europski kup za kadete i kadetkinje u Gyoru u Mađarskoj. To je ujedno i posljednji turnir na europskom judo kalendaru za ovaj uzrast a okupio je rekordnih 512 natjecatelja iz 28 zemalja svijeta.

Najuspješniji, a ujedno i najmlađi mostarski judo klub Herceg na ovom turniru je nastupio sa samo dva natjecatelja i to prvog dana Gabriela Raič -48kg i drugog dana Ivano Đinkić -81.

Gabriela je slavila u 4 borbe i to protiv predstavnica Poljske, Norveške te dvije natjecateljice Rumunjske. Poražena je od domaće borkinje Kiss. Borbu je povela i kontrolirala do samog kraja no tada dolazi do pada koncentracije ali i domaćinskog sudačkog kriterija i Gabriela ostaje bez zaslužene pobjede.

Kiss je na kraju bez većih problema osvojila najsjajnije odličje.

Drugog dana Đinkić je kao prvi nositelj u prvom kolu slavio protiv petog na svijetu, predstavnika Mađarske Pintera. U drugom kolu je išao na Gruzijca Tchiokadze Luku. Đinkić je loše otvorio meč i u ranoj fazi gubio te se nije uspio vratiti i okrenuti meč u svoju korist.

Judo klub Herceg ove je godine ispisao povijest na europskoj sceni. Naime, ovo je osma medalja s ovog ranga natjecanja za Herceg, u ovoj godini a tih osam medalja donijelo je čak 5 različitih osvajača medalja.

Ovakvim statističkim parametrima ne može se pohvaliti većina europskih zemalja a ovi rezultati dolaze iz jednog kluba.

Foto: PR / Gabriela Raič brončana u Mađarskoj
 
"Mi smo se u ovoj godini ucrtali u mapu europskih velikana kada je u pitanju kadetski judo. Kada uzmete u obzir činjenicu da velika većina osvajača seniorskih olimpijskih i svjetskih medalja je na ovoj razini radila iste rezultate ili čak lošije rezultate onda znate da ste na pravom putu. Mi u klubu trenutno imamo čak pet različitih osvajača medalja s ovog ranga. Priznanja i čestitke nam dolaze od strane trenera širom Europe jer zaista se malo reprezentacija može s ovim postignućima pohvaliti a da ne govorim da to sve dolazi od jednog kluba. Zaista zvuči nestvarno", komentirao je glavni trener Hercega Marko Zrimšek.

"Mislimo da je krajnje vrijeme da nas počnu prepoznavati i u našim sredinama onako kako i zaslužujemo. Govorimo o vrhunskim rezultatima jednog olimpijskog sporta na službenim natjecanjima.

Na kraju godine naša dva člana će se naći među top 5 judaša na službenoj svjetskoj rang ljestvici. To dovoljno govori o kakvoj razini i kvaliteti pričamo" dodao je Zrimšek.

Sada slijedi zaslužena pauza za Herceg a onda počinju pripreme za 2024. godinu u kojoj se iz kluba nadaju da će nastaviti niz i Mostaru donijeti još veće uspjehe jer definitivno za to ima prostora.
Kopirati
Drag cursor here to close