Najava boks meča

Fury vs Wilder po treći put

Spas, vjera da je još nešto ostalo od onog pravog starog boksa zbog kojeg su se i na ovim prostorima znali " navijati satovi."
Sport / Ostali sportovi | 09. 10. 2021. u 10:01 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Fury vs. Wilder

U godinama kada celebrity likovi postaju pomalo normalna pojava u ringu, kada se umirovljenici vraćaju kako bi odradili neke borbe pod čudnim pravilima, okršaji kao što su onaj koji nas čeka večeras između Deontaya Wildera i Tysona Furyja, za ljubitelje boksa, one prave fanove su oaza u pustinji.

Spas, vjera da je još nešto ostalo od onog pravog starog boksa zbog kojeg su se i na ovim prostorima znali " navijati satovi."

Godinu i osam mjeseci od posljednjeg obračuna, u Las Vegasu nas očekuje nastavak trilogije. Nova borba sjajnih teškaša za naslov prvaka po WBC-u. Posljednja je završena riječima prvaka:

Ja vjerujem da će Wilder tražiti novu, treću borbu, on je ratnik neće se pomiriti s porazom, a ja ću čekati. I popularni Gypsy King je bio u pravu. Wilder je kaže spreman za veliki meč, jako puno vremena je potrošio na pripremu.

Wilder s novim trenerom

Nakon poraza u drugom meču povukao određene poteze, za glavnog trenerom izabrao je nekadašnjeg boksača Malika Scotta (38-3-1, 13 KO), kojeg je upravo Deontay 2014. godine nokautirao u prvoj rundi. Prije toga je radio sa Markom Brelandom.

''Moja energija je danas poput moga uma, vrlo nasilna. Spreman sam. Žrtvovao sam se, posvetio sam svoje vrijeme i svoje tijelo ovome. Moj tim i ja smo spremni ponovno me predstaviti svijetu. Ljudi uvijek vade moje riječi iz konteksta, zbog toga sada šutim. Nemam što izgubiti. Nikakva ostavština se ne gubi. Ona odlazi s čovjekom tek kad on umre, a ja sam itekako živ'', pričao je  Wilder na zvaničnom predstavljanju. Deontay je do prvog meča protiv Furyja imao perfektan skor, bez poraza, 38 pobjeda.

Sada je ipak situacija nešto drugačija, Wilderu treba jedna prava pobjeda, trijumf koji će pokazati javnosti da je baš kao što kaže, još uvijek tu. Iako komentari novinara, trenera idu u pravcu  da Wilder u ovaj meč ulazi kao popriličan autsajder.

''Pripremite se za bojno polje i za rat. To je tako kako je, čeka nas sjajna borba. Kao što vidite, nosim crveno i spreman sam vratiti se u krvi'', poručio je Amerikanac.

Fury nikad teži

Što se tiče Furyja, on je naravno nekako uvijek raspoložen za priču. Ima naravno i razloga jer je prvak, jer je neporažen. I mogao bi s vremenom naći svoje mjesto među najboljim teškašima svih vremena, ako recimo još jednom sredi Wildera.

Wilder priča kako je u prošlom meču bili svega, kako misli da sam varao, ali znam da je od tog trenutka počeo da trenira još jaje, više, kako je promijenio trenera, ljude s kojim radi. Ja se onda pitam, ako je izgubio samo zbog varanja, zašto onda promijeniti sve? Može li mi netko na to odgovoriti? Znam da on ne može jer za tako nešto treba imati mozga. On stalno nešto prijeti,  govori o nasilju, osjećajima mržnje i ljutnje. Ja njemu kažem, izgubio je prvi meč, izgubio je drugi pa će i treći. Nakon ovog meča će se vratiti raditi u lancu fast food restorana gdje je radio ranije u karijeri, poručio je Tyson koji je očito dobio nešto kila od njihove posljednje borbe. Na službenom vaganju Fury je imao 125,65 kilograma, Wilder ipak nešto lakši (107.95 kg), ali obojica boksera nikada nisu bila teža pred jedan meč.

 Na posljednjem vaganju, Fury se još jednom obratio novinarima:

''Njegovo srce se trese, a muda su se skupila u njemu. Ovdje je čovjek koji će te uništiti. Ja, " Gypsy King ". Tyson Fury je ime borilačke igre. Ne mogu dočekati subotu navečer. Uistinu ću ga ozbiljno ozlijediti i bit će neprepoznatljiv nakon borbe.

Obojica boksača su u profi vodama od 2008. godine, ali je Wilder do sada bio nešto aktivniji. Odradio je 45 mečeva i jedan poraz.  Fury je na 30 pobjeda, dok je onaj njihov prvi meč kao što je poznato završio bez pobjednika. Ono što donekle može predstavljati problem Furyju kako analitičari kažu jeste činjenica da je ustvari " natjeran " u ring protiv Wildera. Jer Gypsy King se ustvari priprema za borbu protiv Anthonyja Joshue, ali se onda suočio sa stvarnošću i činjenicom da je dužan odraditi treći meč odnosno revanš drugog u kojem je slavio prekidom u sedmoj rundi. Ova borba je bila prvobitno najavljena za 24. srpnja, ali je na kraju pomjerana jer su Fury i dio njegove ekipe pokupili koronu.

Podsjećamo, u prvoj borbi je Wilder dva puta rušio Furyja, ali je ovaj preživio, u drugoj je ipak Britanac bio puno bolji. Ostaje nam treći meč.

Kopirati
Drag cursor here to close