Taekwondou u Sarajevu: Srbija najbolja u ukupnom poretku
Reprezentativci BiH u taekwondou bez medalje prvog dana Europskog prvenstva u taekwondou

Taekwondou u Sarajevu: Srbija najbolja u ukupnom poretku

Sport / Ostali sportovi | 11. 12. 2020. u 00:19 Bljesak.info / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U hotelu Hills u četvrtak je službeno započelo europsko Taekwondo prvenstvo za seniore u olimpijskim kategorijama koje se po prvi put održava u našoj državi.  Na rasporedu su bile borbe seniora, a sudjelovalo je 95 natjecatelja.

Zlatnu medalju u kategoriji do 58 kilograma osvojio je predstavnik Francuske Cyrian Ravet, drugoplasirani je bio predstavnik Srbije Novak Stanić, dok su brončane medalje osvojili Jack Woolley iz Irske, te Stepan Dimitrov iz Moldavije.

U kategoriji do 68 kilograma zlatni je bio predstavnik Velike Britanije Bradly Sinden, srebrenu medalju je osvojio Nimrod Krivishkiy iz Izraela, dok su brončani bili Marcos Caballero iz Španjolske, te Dylan Chellamootoo iz Francuska.

Foto: PR / Europsko prvenstvo u Taekwondou za seniore

Predstavnik Portugala Julio Ferreira bio je zlatni u kategoriji do 80 kilograma, srebreni je bio Jon Cintado iz Španjolske, dok su brončani bili Toni Kanaet i Marko Golubić iz Hrvatske.

U najvećoj kategoriji, 80 kilograma, najbolji je bio predstavnik Srbije Mehdi Khodabakhshi, drugoplasirani je bio Dejan Georgievski iz Makedonije, a brončani su bili Daniel Ros iz Španjolske, te Vladyslav Bondar iz Ukrajine.

Najbolja u ukupnom plasmanu seniora bila je reprezentacija Srbije, drugoplasirana je bila Francuska, dok je treća bila Velika Britanija.

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine prvog je dana predstavljalo šest natjecatelja, a najbolje se pokazao Nedžad Husić koji je ostvario dvije pobjede nad predstavnicima Bugarske i Crne Gore.  U trećoj borbi, koja je trebala biti za medalju, doživio je poraz od predstavnika Velike Britanije. Drugi bh. natjecatelj koji je ostvario pobjedu je Dinko Šegedin koji je pobijedio reprezentativca Srbije, nakon čega je poražen u meču protiv makedonskog predstavnika.

Foto: PR / Europsko Taekwondo prvenstvo za seniore u olimpijskim kategorijama

Svoje nastupe ranije su završili Sadmir Habibović koji je izgubio od predstavnika Gruzije, Ibrahim Đonko koji je poražen od predstavnika Francuske, Jusuf-ali Rašidagić porazom od reprezentativca Austrije, te Erol Nući koji je izgubio od predstavnika Poljske.

Svečani dio programa održan je pred ograničenim brojem uzvanica, a prvenstvo je otvorila Anđa Kalem-Perić, pomoćnica ministrice Civilnih poslova u sektoru za sport.

Prisutni su bili i predsjednik Federacije BiH Marinko Ćavara, zamjenik ministra javnog zdravlja Goran Čerkez, Veleposlanik Južne Koreje za region Kim Dong-chan, koji je ovom prilikom uručio donaciju opreme Taekwondo savezu BiH, zatim predsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine Marijan Kvesić, predsjedavajući skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić, te predstavnici Europske Taekwondo Federacije Ali Sagarkaya, Ioannis Mouroutsos i Chakir Chelbat.

Ispred Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine obratili su se predsjednik August Orlović, i predsjednik organizacijskog odbora Europskog prvenstva u BiH Samir Šarić.
Drugog dana prvenstva na programu su borbe seniorki.

Kopirati
Drag cursor here to close