Gledatelji

FOTO | Čović i Krišto u opuštenijem izdanju pratili Davis Cup

Čović je za susret izabrao jeans hlače sa bijelom košuljom bez kravate, dok se Krišto također odlučila za jeans hlače i majicu koju je uparila sa kačketom iste boje.
Sport / Ostali sportovi | 17. 09. 2023. u 18:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nešto opuštenijem izdanju nego što smo ih naviknuli vidjeti svaki dan, Dragan Čović i Borjana Krišto pratili su teniske susrete Davis Cupa u Mostaru.

Čović je za susret izabrao jeans hlače sa bijelom košuljom bez kravate, dok se Krišto također odlučila za jeans hlače i majicu koju je uparila sa kačketom iste boje.

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, uz nazočnost brojnig izaslanstva dužnosnika izvršne i zakonodavne vlasti svih razina vlasti u BiH, pratili su tako u nedjelju mečeve Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Davis Cup međunarodno je tenisko natjecanje u muškoj kategoriji koje se održava u timskom formatu.

Vodi ga Međunarodna teniska federacija (ITF), a svake godine se natječu timovi iz više od 140 zemalja.

Organizatori ga opisuju kao "Svjetski kup u tenisu", a pobjednike nazivaju Svjetskim prvacima.

Ovaj događaj značajan je za Bosnu i Hercegovinu, ali i Grad Mostar koji je domaćin renomiranog natjecanja.

Na koncu, Njemačka je u duelu protiv BiH upisala uvjerljivu pobjedu.

Davis Cup reprezentacija BiH u nastavku natjecanja će se boriti za opstanak u Prvoj svjetskog grupi, odnosno igrat će play off ove grupe.

Ždrijeb je planiran za 20. rujna 2023. godine, kada će bh. tenisači saznati narednog protivnika, a planirano je da se taj meč igra u veljači 2024. godine.

Osim Čovića i Krišto, susrete Davis cupa pratio je i visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt, koji se sastao sa predstavnicima mostarske vlasti.

Kopirati
Drag cursor here to close