Borac iz Rame

FNC potvrdio nastup Ivana Sičaje: U Ljubuškom ga čeka protivnik iz Moldavije

Sičaja je borac koji dolazi iz Prozore-Rame. Ljubuški će biti pravi domaći teren za njega, a njegov protivnik Nelu Bogdan (1-2-0) imat će jako težak posao.
Sport / Ostali sportovi | 15. 02. 2023. u 10:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FNC 10 event polako poprima svoje konture i sve je više službeno potvrđenih mečeva. ‘‘Croata‘‘ Barrio i Arlen ‘‘Benks‘‘ Ribeiro predvodit će event borbom za pojas u lakoj kategoriji, a Daniel Bažant titulu u perolakoj kategoriji branit će protiv Jordana Bartona.

Dvije su to vrlo zanimljive borbe, a FNC je danas dodao još jedan meč koji će biti posebno interesantan domaćoj publici u Ljubuškom. Naime, Ivan Sičaja potvrđen je za FNC 10 i nema sumnje da će upravo on uživati ponajveću podršku s tribina.

Sičaja je borac koji dolazi iz Prozore-Rame. Ljubuški će biti pravi domaći teren za njega, a njegov protivnik Nelu Bogdan (1-2-0) imat će jako težak posao.

Moldavac u taj meč ulazi kao veliki autsajder, ali ne treba ga podcijeniti. Njegov ‘‘score‘‘ ne izgleda dobro, ali prošle godine upisao je pobjedu protiv vrlo talentiranog Nikole Đurđeva. Bogdan je do pobjede došao pod okriljem novoosnovane srpske organizacije Armmada.

Posljednji nastup upisao je u 10 mjesecu prošle godine, a ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi izgubio je od Furkana Koca. Bogdan je zapravo podosta velika nepoznanica domaćoj publici i ovo će mu biti prvi nastup pod okriljem FNC-a, piše portal Rama-Prozor.info.

Što se Ivana Sičaje tiče, on iza sebe ima dva profesionalna nastupa. Zasad je Sičaja stopostotan, a oba meča upisao je pod okriljem FNC-a. Debitirao je u šestom mjesecu prošle godine, a ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi porazio je Matea Bolfana. Zatim je uslijedio meč u Puli protiv Sambe Thiama, a Sičaja je slavio jednoglasnom odlukom.

Ivan je u oba nastupa oduševio zrelošću i borilačkom inteligencijom. Dok gledate Sičaju, stvara se dojam da se radi o borcu koji iza sebe ima puno više odrađenih nastupa i bit će zanimljivo vidjeti koliko daleko će dogurati Ivan Sičaja. Pomalo mu ne ide u korist činjenica da je debi odradio kao 28-godišnjak, ali vremena za velike stvari itekako ima.

Inače, Sičaja se također borio protiv spomenutog Nikole Đurđeva, ali u amaterskim vodama. Hrvatski borac također je porazio Đurđeva jednoglasnom odlukom.

Kopirati
Drag cursor here to close