Treći naslov u karijeri

Fernandez osvojila titulu u Hong Kongu

Fernandez, 60. tenisačica svijeta, pobijedila je nakon dva sata i 49 minuta i osvojila prvi naslov u sezoni, a treći u karijeri.
Sport / Ostali sportovi | 15. 10. 2023. u 17:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kanadska tenisačica Leylah Fernandez osvojila je naslov na WTA turniru u Hong Kongu, nakon što je u finalu svladala 85. tenisačicu svijeta, Čehinju Katerinu Siniakovu, nakon tri seta 3-6, 6-4, 6-4. Fernandez, 60. tenisačica svijeta, pobijedila je nakon dva sata i 49 minuta i osvojila prvi naslov u sezoni, a treći u karijeri. Fernandez se od ponedjeljka vraća među 50 najboljih na WTA listi.

Danas je u prvom setu Siniakova prva stigla do breaka za 3-1. Fernandez je puno bolje krenula u drugi set. S duplim breakom je došla na 3-0, ali je Siniakova vratila jedan od dva izgubljena servisa. Kod rezultata 4-3, Čehinja je imala puno prilika, šest break lopti, niti jednu nije uspjela iskoristiti pa je meč otišao u treći set.

Nakon velike borbe na otvaranju trećeg seta, Fernandez je došla do breaka. Međutim, nakon šestog gema niti jedna igračica nije uspijevala zadržati svoj servis. Četiri gema, četiri breaka. Fernandez je povela 5-4, u desetom gemu je iskoristila drugu meč loptu za 6-4.

Fernandez pamtimo kao tenisačicu koja je igrala finale US Opena. Do sada je osvojila dva naslova u karijeri, dva puta zaredom na turniru u Monterreyu. Siniakova,27-godišnja Čehinja, pobjednica je na četiri WTA turnira dosad. Fernandez se od ponedjeljka vraća među 50 najboljih na WTA listi.

Kopirati
Drag cursor here to close