Švicarac rutinski

Federer razbio Thiema i ostao u igri za polufinale

Neizvjesnosti nije bilo niti u okršaju Rogera Federera i Dominika Thiema. Federer je dominirao u oba seta, iz gema u gem je igrao sve bolje, Austrijanac nije imao nikakve šanse.
Sport / Ostali sportovi | 14. 11. 2018. u 09:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Roger Federer na završnom Mastersu još uvijek drži do tradicije. Tradicije koja kaže kako nikada nije izgubio drugi meč u skupini, ovo mu je 16. nastup. A ovo je bio šesti meč u O2 Areni ove godine i šesti koji je završio u dva seta. Ukupno su odigrana tri tie breaka. Toliko o neizvjesnosti u dosadašnjem dijelu turnira u Londonu.

Neizvjesnosti nije bilo niti u okršaju Rogera Federera i Dominika Thiema. Federer je dominirao u oba seta, iz gema u gem je igrao sve bolje, Austrijanac nije imao nikakve šanse. Sve je bilo gotovo nakon 68 minuta igre, Thiem je uhvatio pet gemova, završilo je 6:2, 6:3.

"Ovo je za mene bio veliki izazov pogotovo nakon poraza u prvom meču. U tom duelu protiv Nishikorija sve sam gledao kroz neku negativnu prizmu, i to se nekada dogodi. Obojica smo igrali loše, Kei je bio bolji u završnici setova. U meču protiv Thiema sam morao da budem pozitivniji da sebe podsjetim kako je privilegija igrati ovdje na ovom turniru", rekao je nakon meča Roger koji će za polufinale igrati protiv Kevina Andersona koji igra na visokoj razini.

Južnoafrikanac ima dvije pobjede. Federer je četiri puta pobijedio Andersona, ali je posljednji izgubio baš u Londonu, u četvrtfinalu Wimbledona. Bilo je 13:11 u petom setu.

"Taj meč je bio težak za mene, Kevin je zaslužio pobjedu. Protiv njega je uvijek teško igrati i nadam se da neće igrati kao u prva dva meča, da ću se uspjeti revanširati za Wimbledon", dodao je Federer.

Kopirati
Drag cursor here to close