Federer neće igrati singl na Lever Cupu

Federer: Nakon Hurkacza je u glavi bio vatromet

"Ugodno sam iznenađen kako udaram lopticu, ali singl neću igrati. Zbog toga sam odustao od turnira u Baselu", poručio je Roger nakon treninga u O2 Areni.
Sport / Ostali sportovi | 21. 09. 2022. u 00:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Roger Federer je bio jedan od onih tenisača koji su pokrenuli Laver Cup 2017. godine. Teniskog duela najboljih europskih tenisača s jedne i onih iz ostatka svijeta s druge strane. Europa je uzela to prvo izdanje Laver Cupa, Federer je u prvom singlu dobio Sama Querreya u dva seta.

Kasnije drugog dana, udružio se sa svojim dugogodišnjim suparnikom Rafaelom Nadalom u parovima, gdje su porazili dvojac Team Worlda Sama Querreyja i Jacka Socka. Ovo je bio prvi put da su se Federer i Nadal zaigrali zajedno. Trećeg dana, Federer je u meču odluke nadigrao Nicka Kyrgiosa.

Pet godina kasnije, Federer će svoj posljednji meč u karijeri odigrati baš u Londonu na Laver Cupu, u O2 Areni gdje je posljednji put nastupao 2019. godine, kad je poražen od Stefanosa Tsitsipasa. Igrom slučaja Roger je upravo sa Stefanosom odradio prvi trening u O2 Areni.

"Ugodno sam iznenađen kako udaram lopticu, ali singl neću igrati. Zbog toga sam odustao od turnira u Baselu".

Na kraju se ispostavilo kako je posljednji meč u karijeri na nekom turniru Roger odigrao na Wimbledonu. Onaj u četvrtfinalu prošle godine. Hurkacz je slavio 3-0, 6-0 u trećem.

"Taj set protiv Hurkacza, treći, bio je najgori u mojoj karijeri. Postao sam svjestan kako ništa više ne funkcionira. Razočaran sam bio, puno, u glavi je bio vatromet, nisam što da radim s tim koljenom".

Dotako se Roger i poruke kojem je najavio svoj oproštaj

"Nisam želio da vidim neki svoj snimak za godinu dana, zato sam napisao pismo. Prošao sam kroz svaku riječ milijun puta, na kraju sam vjerojatno imao 25 verzija, dva tjedna sam razmišljao. Zadovoljan sam kako je ispalo" zaključio je Roger.

Kopirati
Drag cursor here to close